Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crne brojke
Povratak na članak

Raste broj blokiranih građana: U blokadi njih 330 tisuća i 31 tisuća tvrtki

Podaci Fine za lanjski studeni pokazuju da među blokiranim poslovnim subjektima dominiraju oni u dugotrajnoj blokadi, dužoj od 360 dana.

Komentari 7

MA
Makroman
08:20 02.01.2017.

Ja to nerazumijem. Kako moze jedna tvrtka da bude u blokadi i da dalje posluje. U cijelom normalnom svijetu je u takvom slucaju duznost direktora da podnese zahtjev za stecaj tvrtke, samo kod nas tvrtka pod blokadom posluje jos 200 godina i povecava svoj dug svima. Dobri zakoni su rjesenje svih problema.

VL
HR
Hrabraja
09:14 02.01.2017.

Pa tko normalan mozei raditi u RH, bio sam privatnik 13 godina i spajao kraj s krajem. Sad sam 2 godine u Sloveniji i nikako se nemogu naviknuti kako sve moze biti jednostavno.

VL
Avatar anekk
anekk
14:50 02.01.2017.

Tvrtke, obrti i obični građani moraju podnositi stečaj ili bankrot kada ne mogu izvršavati svoje obveze, makar se radilo o dugu od par tisuća kuna.. A što vlada radi kada je u toj situaciji? Uzme novi i veći kredit, ali se ne rado o stotinama kuna, već o milijardama. Pošteno?

VL
MA
Malenkost
19:31 02.01.2017.

Odugovlacenje stecajnog postupka u njemackoj je krivicno djelo.(Insolvenzverschleppung,früher Konkursverschleppung, wird die verspätete Stellung eines Insolvenzantrages verstanden. Wann ... Insolvenzantrag zu stellen ist, bestimmen einzelne Rechtsvorschriften. § 15a Abs. 1 InsO ... Antragspflicht ... Personen bei Vorliegen eines Insolvenzgrundes (Zahlungsunfähigkeit oderr Überschuldung)). Osnove zahtijeva za Insolvenciju su oderdene te onaj tko ih ne sprovodi blagovremeno cini krivicno djelo. Odgovara i u civilnom postupku. Izgleda u HR ne odgovara nitko za nista.

VL
Avatar nekakav
nekakav
15:45 02.01.2017.

kad bi svaka firma koja je u blokadi 3 i više mjeseci, bila zatvorena, ili u stečaju, ne bi mogla raditi toliki nered i zdrava poduzeća tjerati u bankrot. kad bi... ali to kod nas nije tako. radi par zaposlenihih se pušta da takva firma radi, gazda dodatno još i zaradi, tvrtku opelješi do kraja. i onda, radnici ionak završe na burzi, ali umjesto da propadne samo ta firma, sa njom u problemu završi još nekoliko firmi. koje inače bi bi, ali ih poslovanje sa ovim krimosom gurne u blokadu. inače ja ne vidim neki problem u rastu ovih brojki. kao prvo, država je donijela jako lukav zakon, pa tako se sve socijalne pomoći, pa čak i plaće, isplaćuju na zaštićeni račun. i na taj način vjerovniku totalno onemogući da se barem djelomično naplati. i na taj način se nastavlja agonija, umjesto da se počnemo čistiti od karcinoma, mi se dodatno svaki mjesec zarazimo. jer svoje dugove ne podmirujemo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.