Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pavić optimističan

Ministar: Rast mirovina za 69 kuna nije malo

Marko Pavić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
24.09.2018.
u 23:14

Sadašnji umirovljenici su imali rekordan rast mirovina -  u dvije godine Vlade Andreja Plenovića mirovine su podignute za 6,3 posto, naglasio je Pavić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom s predstavnicima sindikata.

- Uspjeli smo naći rješenje koje ide u korist građanima, a koje je i financijski održivo. Ne odustajemo da svaki građanin ima pravo prelaska u drugi mirovinski stup. Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka. No, taj dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće jer s njim neće dosegnuti minimalnu mirovinu, rekao je Pavić u HRT-ovoj Temi dana.

Dodao je kako želi umiriti građane te da se u reformu ulazi radi sadašnjih i budućih umirovljenika.

- Želimo da mirovine rastu ali i da budu financijski održive za proračun. Sadašnji umirovljenici su imali rekordan rast mirovina -  u dvije godine Vlade Andreja Plenovića mirovine su podignute za 6,3 posto. Imamo očigledan rast mirovina koji se prelijeva radi rasta plaća -  istaknuo je Pavić, a na tvrdnju da je riječ o malom iznosu u kunama kazao je sljedeće:

- 69 kuna i nije malo. Nedostaje nam 17 milijardi kuna iz proračuna - zaključio je. 

Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Bernardića u Saboru

Komentara 9

CR
crvenaHR
23:39 24.09.2018.

Nezahvalnici, njima 69 kuna a oni nešto prigovaraju ... Ako budu štedljivi za 20 godina mogu uživati u lijepoj svoti ... ako štede. I ako dožive. Pavić je kao lik iz Alana Forda , nudi dim s roštilja između dva komada kruha.

AE
Aedes2017
07:34 25.09.2018.

Smrade debeli...pogledaj se u ogledalo I zauvijek zatvori ta klaunovska smrdljiva usta !

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
23:28 24.09.2018.

Tko za njih ne bi glasao? Sve naše <3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije