Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Raspušteni odbori HDZ-a Splitske i Primorske županije

Josip Borić imenovan je predsjednikom Povjerenstva županijske organizacije HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji, a Ante Sanader predsjednikom Povjerenstva u ŽO HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.
03. svibnja 2011. u 21:33 36 komentara 8 prikaza
\'02.01.2011.Zagreb, Hrvatska -  Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor posjetila je Drzavni centar 112 i Zupanijski centar 112 Zagreb u nedjelju, 2. sijecnja 2011. godine, u 10.00 sati,
Foto: Marko Prpić/PIXSELL, arhiva

Nacionalno vijeće HDZ-a jednoglasno je donijelo odluku o raspuštanju županijskih odbora te stranke u Primorsko-goranskoj i Splitsko dalmatinskoj županiji na sastanku održanom uoči sjednice kluba zastupnika HDZ-a u Saboru. Tako je Josip Borić imenovan predsjednikom Povjerenstva županijske organizacije HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji umjesto Garija Cappelija, a Ante Sanader predsjednikom Povjerenstva u ŽO HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije umjesto Krune Peronje.

Žestoka rasprava nakon presude generalima

Sjednicom Nacionalnog vijeća predsjedavala je predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor, a razgovaralo se o aktualnoj poltičkoj situaciji kao i promjenama u radu HDZ-a u pojedinim županijskim organizacijama, priopćeno je iz HDZ-a. Kako smo neslužbeno doznali, Cappeliju je zamjereno što je dopustio žestoku raspravu na sjednici ŽO HDZ-a u Primorsko goranskoj županiji na kojoj se dio članova, nakon presude generalima Gotovini i Markaču, u raspravi žestoko obrušio na stranačko vodstvo.

Odustali od deklaracije o Oluji

Iako se očekivalo da će na klubu HDZ-a biti riječi o tome da predlože Saboru o deklaraciji o Oluji o tome je dana tek usputna obavijest da je bilo razmišljanja unutar stranke da se raspravi o presudi generalima ali da sada ipak nije politički trenutak. Prevladao je tako stav onih članova vodstva većinske stranke koji smatraju kako bi izjašnjavanje parlamenta o haaškoj presudi moglo negativno utjecati na hrvatske šanse za brzi završetak pristupnih pregovora s Europskom unijom, posebno na zaključivanje poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna ljudska prava.

Tako je na sjednici kluba koja je trajala sat vremena bilo govora o predstojećim točkama dnevnog reda te o tome tko će o čemu govoriti.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • kampanel:

    Ako je pomlađivanje SDP-a,Bernardić i slični uspjeh za hrvatsku demokraciju valjda će se tako okarakterizirati i pomlađivanje HDZ-a.

  • liburnik:

    @Nesalomljiva aka Mortadela, Sanjati nije zabranjeno , pa ti samo sanjaj...........

  • Ugo Kajvez:

    Pudlica, kad ćeš sebe poslati u rementinec? ............. desna ruka del boy-a drivo ......