Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE NEW YORK TIMESA
Povratak na članak

Raspodjela poljoprivrednih subvencija u EU u stilu mafije

Istraživanje je provedeno u 9 članica EU iz srednje i istočne Europe, s naglaskom na Mađarsku, Češku, Slovačku i Bugarsku

Komentari 9

IV
ivanjoksimovic
17:34 05.11.2019.

Dobra analiza. Nemoguće je pored moćnika zagrabiti u te fondove. Ja sam započeo investiciju u jednu farmu, i nisam imao teoretsku šansu da zagrabim u fond, već sve finansiram iz sopstvenih prihoda. Iduće godine ću moći da zagrabim od lokalnih fondova i da čekam verovatno 2 godine da se naplatim. A ako stvari budu išle kako planiram, tek za 4-5 godina ću možda imati šanse da namaknem neki veći EU fond. Nije stvar ni u novcu, već u tome da bez tih sredstava ne mogu toliko da podignem proizvodnju i samostalno izvozim, već do tada upola cene moraš da daješ velikom otkupljivaču koji uz minimum rada i uloženih sredstava pobere veći deo kajmaka.

VL
DU
Deleted user
17:08 05.11.2019.

Slobodno može biti i s naglaskom na Hrvatsku jer je tu slična situacija s muljažama

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
17:10 05.11.2019.

Nemogu vjerovat da Hrvatska nije među prve tri po podjeli poticaja

VL
PO
pozornik66
20:14 05.11.2019.

NYT fake news

VL
TR
tracy
17:07 05.11.2019.

umjesto da placaju porez oni uzimaju drugima iz poreza.

VL
OP
opančar
00:23 06.11.2019.

interesantno da je to objavio njujork tajms , moš si mislit, samo su napali države koje su protjerali soroša i mmf, il će ih protjerati, jer te države žele samo biti koliko toliko suverene, a SAD je kao poštena država gdje nema lopovluka, zanimljivo.

VL
BE
Beskucnik
06:38 06.11.2019.

Svatko tko je amerima konkurencija automatski je i korumpiran fasist i druge gluposti, Madzarska je podigla svoju piljoprivredu tako da je Budimpestanska burza gotovo u rangu Chihagaske i to im smeta, inace njih jako boli korupcija u zemljama treceg svijeta narocito J. Amerike 😂😂😂

VL
NI
Niki11
17:17 05.11.2019.

Subvencije su problem jer se svaka budala hvata poljoprivrede, a nema pojma o istoj i ti ljudi su dobeli poljoprivredu gdje je sada. Mislim da se nikad u povijesti nije vise ulagalo, a nikad manje proizvodilo, a o kvaliteti da ne govorimo. Proizvoditi kukurz i prodavati ga nije poljoprivreda. I onda se jos plakati da ga se nemoze prodat po cijeni kojoj bi se zeljelo, kao da smo u socijalizmu, a kasnije se place da sno jugoslaveni ako nesto protiv njih progovoris. Subvencije treba smanjiti da se sami najbolji izbore, samo tako moze poljo napredovat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.