Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Raspisana tjeralica za Ljubomirom Čučićem

18.11.2008.
u 21:07

Županijski sud u Sisku danas je raspisao tjeralicu za bivšim Ljubomirom Čučićem, hrvatskim veleposlanikom u Belgiji, jer se 5. studenoga nije javio na izdržavanje jednogodišnje kazne u zatvor "Remetinec" u Zagrebu na koju je pravomoćno osuđen u prosincu prošle godine zbog obiteljskog nasilja nad bivšom suprugom Francuskinjom Magali Boers.

Čučiću je sud tri puta odgodio izdržavanje zatvorske kazne, no njegovu četvrtu molbu za odgodom odbacio je 27. listopada i naložio mu da se javi u zatvor 5. studenoga, što on nije učinio. Sutradan je njegova supruga, ujedno odvjetnica Nataša Pifar-Čučić, rekla da je on u Francuskoj gdje se bori za skrb nad kćerima. Županijski sud u Sisku je 11. studenoga dao nalog za dovođenje u zatvor, a kako policija Čučića nije našla na mjestima na kojima boravi u Hrvatskoj, taj sud je danas raspisao tjeralicu.

Nataša Pifar-Čučić izjavila je večeras da se ona u ime svog branjenika žalila nadležnom sudu jer je, tvrdi, "sudska presuda nezakonito proglašena izvršnom". Kazala je da je u ime branjenika podnijela ustavnu tužbu protiv pravomoćne presude na jednogodišnju zatvorsku kaznu, da je podnijela zahtjev za Čučićevim pomilovanjem te da "ti zahtjevi još nisu riješeni".

Rekla je da će se njezin suprug "vratiti u Hrvatsku kad francuski sud dopusti da njegove dvije djevojčice, koje ima s Francuskinjom Magali Boers, odgajaju oba roditelja (...) u normalnu obiteljskom okružju, a ne u internatu ekstremne katoličke organizacije Opus Dei u Luksemburgu u koji ih je iz Francuske nezakonito odvela njihova majka".

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije