Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjinska vlada?
Povratak na članak

Raspada se Janšina koalicija, napustio ga Gregor Virant

Zbog procedure se možda još neko vrijeme neće održati prijevremeni izbori u Sloveniji što ostavlja mogućnost ratifikacije hrvatskog pristupnog sporazuma s EU.

Komentari 11

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
23:59 23.01.2013.

Lijepo se JJ zatjerao u kut, jako lijepo, i kod kuće i međunarodno samo što Slovenci barem viču.

VL
Avatar Houston
Houston
22:07 23.01.2013.

Doslo je vrijeme za naplatu. Slovenija sa svojom pohleposcu propada sve vise, tone brze od podmornice, i poslije svega sto su napravili Hrvatskoj, ne zalim ih. Pad Slovenske vlade, drzat ce Hrvatsku jos dugo od ponora zvana Europska Unija.

VL
OB
-obrisani-
22:13 23.01.2013.

Pa eto, ja mislim da će ipak ratificirati na vrijeme, ali ne što bi oni to htjeli, jer nebi, već zbog prevelikog pritiska iz EU & USA. Inaće sam mišljenja, da SLO nebi NIKAD pustila HR nigdje .... ni u u lokalnu birtiju, a kamoli EU. I to najviše zbog zluradosti. Ja sam kajkavac i znam vrlo dobro što je to, kad ti u životu največa sreća bude, tuđa nesreća ... dao Bog da susjedu crkne krava ... to je to .... to je ta visoka civiliziranost i europske vrijednosti u naših prvič susedov Slovencof

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
22:31 23.01.2013.

Ušla Hrvatska u EU ili ne ušla Hrvatska ostaje tamo gdje je i bila. Hrvatska ostaje nezaavisna republika sa predivnom obalom i ogromnim turističkim potencijalom. Slovenija je neprijateljsko-ucjenjivački nastrojena prema Hrvatskoj, i kao takvu ju treba obravnavati. Što prije too bolje. Najbolji liijek protiv ucjenjivača je oonesposobiti ga, za takvo djelovanje. Ušli mi u EU ili ne Ucjenjivač se mora onesposobiti, tako da mu se nanese što više štete kratkoročno ili dugoročno. Tu se nema izbora. Vrijeme je pokazalo tako. Samo to če ga opametiti.

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
22:34 23.01.2013.

Moramo se osloniti na prijetelje iz SAD-a. Moramo se osloniti na svoje hrabre vojnike (misije) koji rame uz rame ratuju sa svojim prijateljima iz SAD-a. Englezima ne ide u prilog napredovanje Njemačke unutar EU i zato rade na razbijanju EU,, a tu od Slovenije očekuju da odigra veliku ulogu razbijača EU izazivanjem pometnje oko neulaska Hrvatske.

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
22:37 23.01.2013.

Dali mi Slovencima što traže opet će biti problema. Sve dotle dok ih Englezi na to stimuliraju. Osim toga neulazak Hrvatske u EU ostavlja Sloveniji rezervni ekonosmki izlaz iz za njih propale EU.investicije u novu jugoasocijaciju, koja bez Hrvatske nema smisla.

VL
Avatar madcap
madcap
23:26 23.01.2013.

Slovenija može blokirati Hrvatsku ali to ne može potpuno jer bi EU našla modalitet barem djelomičnog zaobilaska njihove eventualne blokade. S druge strane riskiraju da ispadnu totalno neozbiljni i srozaju svoj ugled do dna, a ne bi me začudile i druge kazne za takvo ponašanje. Što se tiče Janše jasno je potpuno da on nije taj kojeg su građani Slovenije htjeli za premijera, a još manje su htjeli da se njihova volja poništi Janšinim političkim manipulacijama.

VL
BR
BratCroat
23:49 23.01.2013.

@peugeot Nema toga na svijetu ko bi bio ljubomoran na Hrvatistan - bananistan. Nakaradna tvorevina bez povijesnog državnog prava koja se pomoču Titeka osililna na slovenski povijesni teritorij.

VL
PE
peugeot
23:36 23.01.2013.

Zavist, zluradost, ljubomora, pakost, zloba prema Hrvatskoj - eto, to su obiljezja "balkanceka sa sjevera" Slovenaca. Slovenci odlicno znaju da ih je Hrvatska u svakom pogledu presisala i da ce ih ulaskom u EU ostaviti deset krugova iza sebe. Trn u oku im ponajvise predstavlja prekrasna hrvatska obala dok se oni brckaju u kadi (10 km obale). I jos uz to misle da su pomorska zemlja?!

VL
Avatar rakunic
rakunic
23:52 23.01.2013.

Ja osobno nisam siguran da politika koja predstavlja vanjske interese Hrvatske neće pristati na uvjete koji nam se postavljaju. Slovenci su izgubili i tako prilično kredibiliteta i do sada, a čini mi se da nisu ni sretni baš u EU,, a "naši" političari i onako narod ništa ne pitaju... Mislim da, ne pristanemo li na poklanjanje novca hrvatskih štediša da su spremni ići do kraja.

VL
OB
-obrisani-
23:55 23.01.2013.

Ovo je komunisticka posla u Sloveniji upereno protiv Hrvatske ! Balkan se pusi kada Hrvatska pobjedjuje !! 01: srpnja 2013 smo mi clanica EU a Slovenija ce zapamtiti da NATO i EU nisu SFRJ i pijaca !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.