Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trgovački sud

Raspad carstva Stipe Gabrića: Predložen stečaj i Jamba d.o.o. zbog duga od 1,6 milijuna kuna

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
30.03.2016.
u 14:45

Tvrtka je osnovana 1991. a u sudskom registru navodi se da joj je temeljni kapital 8,95 milijuna kuna. Kao jedini osnivač tvrtke navedena je Nada Vučković, a Grozdana Gabrić istaknuta je kao član uprave i direktorica koji zastupa društvo pojedinačno i samostalno

Financijska agencija (Fina) podnijela je Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka nad tvrtkom Jambo d.o.o zbog neizvršenih osnova za plaćanje od 1,6 milijuna kuna u neprekinutom razdoblju od čak 959 dana.

U prijedlogu Fine stoji da tvrtka Jambo d.o.o. kojoj je direktorica Grozdana Gabrić – supruga Stipe Gabrića Jamba, ima samo jednog zaposlenog te da ima otvorene račune i oročen novac u čak sedam banaka.

U rješenju se navodi i da osim navedenih podataka i oročenog novca na računima banaka, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini Jamba d.o.o.

Ta je tvrtka osnovana 1991. a u sudskom registru navodi se da joj je temeljni kapital 8,95 milijuna kuna. Kao jedini osnivač tvrtke navedena je Nada Vučković, a Grozdana Gabrić istaknuta je kao član uprave i direktorica koji zastupa društvo pojedinačno i samostalno.

Najnovije rješenje Fine uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Splitu sredinom veljače donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Jambo prometom, Gabrićevom trgovačko-proizvodnom tvrtkom zbog duga od oko 2,7 milijuna kuna te je za 2. svibnja zakazao ročište za ispitivanje prijavljenih potraživanja vjerovnika. U rješenju se isticalo da je Porezna uprava pak ustanovila da Gabrić ima imovinu – odnosno nekretnine u Gružu. Prema sudskom rješenju, vrijednost tih nekretnina bi bila dovoljna za namirenje osnovnih troškova stečajnog postupka.

Osim Jamba d.o.o, i Jambo prometa, početkom veljače Trgovački sud u Splitu donio je i rješenje kojim se zbog višemilijunskih dugovanja otvara i zatvara stečajni postupak nad tvrtkom Jambo meso, kojoj je direktorica i jedini član uprave Grozdana Gabrić.

>> Grmoja: Stipe Gabrić Jambo je nervozan i u strahu

Komentara 7

KO
korisnik6
15:27 30.03.2016.

Na to je Grmoja mislio kad je rekao da je Stipe nervozan jer će mnogi koji su se skrivali morati odgovarati.

OS
osica
16:21 30.03.2016.

Eto, čim nisi u politici i biznis ode u k........ A svi se diče kad su na vlasti popovati gospodarstvenicima i gotovo im se rugaju "kako to nisi uspio vidi mene" no kad im politika okrene leđa kao da ostajuostaju bez nogu i mo z ga. Toliko o uspješnima ovakvih u Hrvatskoj.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:16 30.03.2016.

clsn Hssa, clana domoljubne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije