Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Raskol u vukovarskom HDSSB-u dan prije izbora

15.05.2009.
u 13:11

Dan prije održavanja lokalnih izbora četvero članova vukovarskog HDSSB-a, koji su visoko pozicionirani i neki od njih se nalaze na izbornim listama za Gradsko vijeće i županijsku skupštinu, danas su izašli iz stranke i dali ostavke na sve stranačke dužnosti. Nezadovoljni odnosima i radom u stranci HDSSB su napustili Zdravko Gelemanović, zamjenik predsjednika gradskoga HDSSB-a, Ivan Krajnović kandidat za dogradonačelnika, Tijana Krajnović, dopredsjednica stranke i 6-ta na listi za gradsko vijeće te Goran Kefer koji je kandidat za županijsku skupštinu.

- Osnovni razlozi našega napuštanja HDSB-a je neslaganje sa politikom stranke u Vukovaru, činjenica da Osijek mnogo utječe na sve odluke u gradu kao i da predsjednik vukovarskog HDSSB-a i kandidat za gradonačelnika Dalibor Tarle ne poštuje odluke Izvršnog odbora stranke, rekao je Gelemanović.

Problem je nastao i radi izbornih lista na koje su, kako kaže Gelemanović, stavljene osobe koje oni ne poznaju i koje nemaju nikakvih zasluga za pokretanje stranke u Vukovaru. - HDSSB u Vukovaru je privatizirao klan Tarle, odnosno otac Nikola i sin Dalibor, i sve se radi interesa Dalibora Tarlea koji je kandidat stranke za gradonačelnika Vukovara.

Također je izostala i podrška središnjice stranke kojoj je bitan samo Osijek dok smo svi mi drugi ostavljeni sa strane. Činjenica je i da su stranački programi nerealni i neostvarivi i nemaju veze sa stvarnošću, kaže Gelemanović dodajući da je upravo on bio kandidat za gradonačelnika a da je, kad je vidio kako se cijela stvar odvija, glasao protiv sebe. Prema riječima Tijane Krajnović kod donošenja stranačke izborne lista za Vukovar IO je usvojio jednu listu da bi se u medijima pojavila neka sasvim druga i njoj nepoznata imena.

– Pokušavali smo i sa Tarleom pričati o nastalim problemima ali nas je on ignorirao. Na podršku nismo naišli ni u Osijeku a ako je i bilo neke financijske potpore iz središnjice mi za nju ne znamo, rekla je Krajnović. Predsjednik vukovarskog HDSSB-a i kandidat za gradonačelnika Vukovara Dalibor Tarle novinarima je samo kratko poručio da sve potječe iz HDZ-a ali i da unatoč svemu neće uspjeti ovu stranku u Vukovaru.
– HDSSB će opstati i pobijediti na predstojećim izborima, poručio je Tarle.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije