Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Rasistički ispad Jacquesa Chiraca

Jacques Chirac
Reuters
25.11.2009.
u 10:59

Ne znajući da ga snimaju bivši je francuski predsjednik Chirac u Bordeauxu, gdje je promovirao svoje memoare, komentirao podrijetlo tamnoputog mladića.

Bivši francuski predsjednik Jacques Chirac, koji obilazi Francusku kako bi promovirao svoje memoare, napravio je rasistički ispad komentirajući podrijetlo tamnoputog mladića pred televizijskim kamerama.

Ne znajući da ga snimaju Chirac je u Bordeauxu tamnoputog mladića, čiji identitet agencija AFP ne navodi, upitao odakle je. Mladić je odgovorio da je iz obližnjeg mjesta Lormont. Nakon što se rukovao s mladićem, Chirac se udaljio uz komentar kako "nije baš siguran" da je mladić rođen u Francuskoj. Tu izjavu i cijeli događaj snimile su televizijske kamere.

Dio francuskih medija je Chiracov ispad usporedio s nedavnim slučajem francuskog ministra unutrašnjih poslova Bricea Hortefeuxa koji je komentirao podrijetlo jednoga arapskog mladića.

Ključne riječi

Komentara 7

AU
autoritet
11:32 25.11.2009.

ŠTO JE TU RASISTIČKI? Mali crnac sigurno nije u Francuskoj od stoljeća sedmog, i zašto bi to primijetiti bio rasizam? Jadni naš Zapad.

MA
maraton
11:42 25.11.2009.

Ništa nije pogrišija - sve je točno.

OB
-obrisani-
11:17 25.11.2009.

Posto covjek nije svjesno pred kamerama dao tu izjavu, nego su ga bez njegovog znanja snimali, onda mu se moze i oprostiti. Svako ima pravo na svoje privatno misljenje, slagali se drugi sa tim ili ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije