Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne znaju gdje je

Rasim Ćufurović koji je godinu i pol dana bio rob obitelji iz Draganića, ponovno je nestao

Rasim Ćufurović
27.04.2019.
u 11:09

Nitko od Rasimove bliže rodbine ne zna gdje se on nalazi pa se strahuje za njegovu sudbinu

Rasim Ćufurović (37) iz Velike Kladuše koji je prije više od dvije godine završio kao rob na jednom imanju u Draganiću kod Karlovca, a čiji je slučaj zgrozio javnost, ponovno je nestao.

Naime, nitko od Rasimove bliže rodbine ne zna gdje se on nalazi pa se strahuje za njegovu sudbinu, piše Dnevni avaz.

– Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac. Znamo da se, nakon Karlovca, liječio i u Rijeci. Čuli smo da je od jednog Roma iz Karlovca tražio da ga izvede iz bolnice i da se kod njega nalazi, ali nikakve više informacije nemamo - kazao je Rasimov brat Zlatko Mandić.

Rasim je, podsjetimo, završio kod obitelji Velik na imaju u Draganiću, a koji su ga godinu i pol dana držali kao svoga roba.

Maltretirali su ga psihički i fizički, a stravičnoj je sudbini pobjegao samo zato što su Velići mislili da je umro od ozljeda koje su mu nanijeli kada su ga početkom tjedna teško pretukli. Bacili su ga potom polumrtvog u grabu iza imanja, iz koje je siroti Rasim ispuzao i došao do susjeda, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opću bolnicu.

U listopadu prošle godine protiv osam članova obitelji Velić podignuta je optužnica, no suđenje još nije počelo.

– Spis je proslijeđen izvanraspravnom vijeću Općinskog suda u Karlovcu radi donošenja odluke o mjerama opreza koje su određene prema okrivljenicima. Nakon pravomoćnosti donesene odluke izvanraspravnog vijeća, predmet će biti u fazi određivanja glavne rasprave – navela je u odgovoru za “Dnevni avaz” sutkinja Općinskog suda u Karlovcu Blaženka Lugar-Vladić, kojoj je dodijeljen spis u ovom predmetu.

VIDEO Bizarne presude i kazne: Zbog rakije, isprošenih 10 kn, tračanja susjeda...

Komentara 4

MS
mala_sova
12:00 27.04.2019.

Možda je u uredništvu web izdanja stanovitog nazovi utjecajnog medija, i tamo uređuje komentare.

SA
samoborka
11:56 27.04.2019.

Opet su ga prodali. Taj covjek je trebao zavrsiti u mentalnoj instituciji u BIH. Ne za kaznu,nego za pomoc. On nije sposoban (vise ili nije ni bio) za samostalan zivot i treba imati nadzor i strucnu pomoc 24 sata dnevno.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
12:31 27.04.2019.

Mozda je u Irskoj kao i ostali sretni migranti i sa njima radi u McDonaldsu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije