Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ras-putinov ruski rulet

Očito imamo posla s nekim tko je povjerovao u vlastitu propagandu - cara koji misli da je stvarno car. Novi ruski car Vladimir I. napadom na Ukrajinu gurnuo je obje ruke u košulju koja se kopča na leđima

Komentari 9

MA
Manolo46
14:31 05.03.2022.

Ne mislim da je uzrok rata ideologija. Neki dan sam naletio na intervju politologa Milardovića na jednoj televiziji i on čak onako nervozno kaže kako mu američki analitičari idu na živce jer umanjuju ideološku komponentu sukoba. A ja smatram da su američki analitičari u pravu. Uzrok je geostrategija a pogonsko gorivo agenda klimatskih zelota zbog kojih je Biden otkazao naftovod Keystone a pošto mu zbog toga fali nafte on manjak nadoknađuje uvozom iz Rusije. Sean Hanity neki dan je na Fox newsu objavio da je SAD lani uvezla 232 milijuna barela iz Rusije. I pazi sad, ove sankcije koje su uvedene Rusiji nakon što je počela agresija ne odnose se na naftu i plin. Također, nisam siguran da bi Putin krenuo ovako da s Xi Jinpingom nije potpisao onaj ugovor 6 dana prije početka agresije. Ristić mi inače dobro piše ali ovaj tekst ide linijom manjeg otpora što mogu i razumjeti jer u ovoj histeriji šovinisti bi mu brojali krvna zrnca čim bi narativ proširio dalje od Putina i Rusije. Ja tih problema nemam.

VL
RI
Ristic
11:17 06.03.2022.

Obično se slažem s komentarima g. Ristića, ali ovaj puta je članak isti kao i u mainstream medijima. Propaganda zapada me zatrpava kako trebam misliti, propaganda Rusije mi nije dostupna, tako da mi je teško donijeti vlastiti zaključak. Ali takoo je bilo i s pandemijom.

VL
DU
Deleted user
22:40 04.03.2022.

dobar tekst

VL
GO
goran2hr
09:07 05.03.2022.

Nismo više suverena država i moramo (na svoju štetu) plesati kako nam sviraju zapadnjaci. Nakon raspada SSSR-a, Rusija je (manje više) mirno dopustila osamostaljenje država, uvela kapitalizam i ponašala se korektno. Nikakva prijetnja nikome. No suprotno obećanjima, NATO se širi na istok, a Rusija predstavlja kao neka prijetnja, postavljaju se rakete u Poljsku, podižu "obojane" revolucije, a na red je došla i Ukrajina. Zapravo kopija kubanske krize sa suprotnim predznakom. Rusija je valjda trebala dopustiti da umjesto ruske flote na Krimu budu Amerikanci, Ukrajina uđe u NATO i na svom teritoriju rasporedi nuklearne rakete srednjeg dometa, a Siriju (poput Libije) preuzmu đihadisti. To bi onda bilo baš OK, a Putin poput Jeljcina slavljen kao veliki demokrata. Čak i da Ukrajina izgubi rat, između nas i Rusa još uvijek je Mađarska (koja ima korektne odnose sa Rusijom) i realne prijetnje za nas nema. Ostati neutralni i gledati svoja posla.

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
18:32 05.03.2022.

Car se zvao Raspućin, kao što "Putin" ne postoji jer njegovo prezime treba transkribirati kao "Pućin". Tako to rade Bjelorusi koji ćirilicom pišu "Pucin", a taj "ci" čita se "ći".

VL
DL
Dvanaest__legija
13:54 05.03.2022.

Putin odbija shvatiti da je NATO pakt udruženje slobodnih zemalja koje su mu pristupile dobrovoljno, a Varšavski pakt je bio skup od Rusa porobljenih zemalja s marionetskim vladama. Zemlje koje su se oslobodile ruskog jarma, pridruživale su se NATO-u, ne želeći nikada više biti pod ruskom čizmom. To se događa i s Ukrajinom, a desit će se i s preostalim Rusiji pripojenim zemljama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.