Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Rajović
Povratak na članak

'Puko reproduktivno učenje najniži je oblik obrazovanja i ono odmaže djeci'

U istočnoj Aziji jako se vodi računa o ranoj stimulaciji i puno se radi s djecom. Zato imaju bolje funkcionalno znanje od vršnjaka iz Europe

Komentari 9

Avatar abakus
abakus
15:34 20.11.2015.

Opet crno-bijelo pojednostavljivanje... Tzv. štrebanje ima svojih koristi za razvoj mladog mozga: njime dijete razvija vlastite metode memoriranja koje će mu kasnije u životu i te kako dobro doći plus razvija općenito sposobnost memoriranja, a na kraju dosta toga i zaista zapamti i nauči. Inače "obožavam" ovakve nazovistručnjake koji se uvijek uhvate djece i njihova razvoja. Djeca izistočne Azije, usput budi rečeno, pod tolikim su pritiskom zbog prevelikih očekivanja svojih roditelja i društva da pucaju po svim šavovima. Samoubojstva su među njima normalna pojava. Među onima koji prežive takav sustav odgoja i obrazovanja bit će vjerojatno dobro obučenih stručnjaka, ali pitanje je kakvih ljudi.

VL
R0
R00kie
15:20 20.11.2015.

da i? ovdje obrazovni sustav ni ne sluzi djeci nego profesorima i uhljebima. cast izuzecima kojih ima

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
16:30 20.11.2015.

Kolko djece zna izradit običnu PP prezentaciju i prezentirat ju slijedeći sat ostalim klincima u školi ?!

VL
ZD
zdepar
17:44 20.11.2015.

e moj (h)ranko, Hrvatska nije samo Zagreb, u Hrvatskoj, onoj siromašnoj, djecu treba kvalitetnije nahraniti, obući i omogućiti tople prostorije za učenje, kad to omogućite, onda se može dozvoliti visokoučenim kvazifilozofima da laprdaju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.