Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ranko Ostojić: Provodi se istraga o incidentu sa Sauchom

Ostojić je dodao da ćemo biti pravodobno informirani o rezultatima istrage
08. siječnja 2015. u 10:09 55 komentara 10862 prikaza
Ranko Ostojić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Jutros, prije sjednice Vlade, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić novinarima je potvrdio da unutarnja kontrola provodi istragu vezanu uz navodni incident između šefa kabineta premijera Milanovića i policajaca.

Ostojić je dodao da ćemo biti pravodobno informirani o rezultatima istrage.

U povodu incidenta, reagirao je i Sindikat policije Hrvatske.

– Neprihvatljivo je, a i zakonom zabranjeno, da bilo tko vrijeđa i napada policijske službenike, a još je neprihvatljivije da to čini osoba koja djeluje u sustavu državne vlasti (i to u samom njenom vrhu). Oduvijek tvrdimo da je vrijeđanje i napad na policijske službenike uvreda i napad na samu državu i njene građane. Ako se navodi pokažu točnima, tražimo da se protiv počinitelja pokrene prekršajni postupak zbog kršenja čl. 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i njegovu javnu ispriku svim policijskim službenicima, osobito onima  koje je, prema medijskim natpisima, verbalno napao – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik SPH-a Dubravko Jagić te dodaje:

– Vjerujemo i nadamo se da tvrdnje o poznanstvu s ministrom unutarnjih poslova g. Ostojićem i glavnim ravnateljem policije g. Dominićem (na koje se g. Saucha, prema navodima, sam pozvao), kao i činjenica da je riječ o predstojniku ureda premijera, neće utjecati na neovisnost provođenja istrage Odjela unutarnje  kontrole MUP-a. Ako su navodi istiniti, takvim ponašanjem nepotrebno je bačena sjena na veliki sportski događaj (svjetski skijaški skup u Zagrebu) i definitivno ne služi kao dobra reklama za Republiku Hrvatsku kao članicu EU.

Ističe kako policijski službenici koji su djelovali na navedenom događaju ne smiju snositi nikakve posljedice već trebaju biti nagrađeni zbog profesionalnog obavljanja svog posla.

– S obzirom na sve navedeno, ako se navodi pokažu točnima, očekujemo da reagira i sam premijer g. Milanović te sankcionira predstojnika svog ureda g. Sauchu – zaključuje Jagić.

>> Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

VIP izdvaja za Vas

 • zagorec1:

  Naravno unutarnja kontrola ce potrajat do poslije izbora da slucajno ne nasteti Josipovicu!!!

 • Avatar comparator
  comparator:

  Ostavio bih komentar ali me je strah ministrove reakcije jer pošto znam njegovu osvetoljubivost moram biti blag s njime i pohvaliti ga za ništa ili nulu koju je zavrijedio u organizaciji policije . Evo dajem mu i pohvalu za kvarenje ... prikaži još! demokratskih dosega koje je pokvario.

 • knezica:

  Kad izribate momke iz policije, kad popeglate i uskladite njihove izjave pod prisilom gubitka posla, onda ćete se oglasiti kao i u Vukovaru kad ste maloljetnom branitelju otkinuli pola glave... Pa istupili zajednički u javnost Ostojiću kao da ničega nije bilo!