Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranko Ostojić:

'Ovo je samo privremena Vlada, HDZ će razbiti Most i onda dolazi nova Vlada'

Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
21.01.2016.
u 22:50

Ministar unutarnjih poslova na odlasku Ranko Ostojić iznenadio se borbom oko njegove fotelje

Ministar unutarnjih poslova na odlasku Ranko Ostojić iznenadio se borbom oko njegove fotelje. Dok su pregovori trajali, kaže, nitko nije spomenuo MUP, a onda se pokazao kao goruća stvar. 

– Nikada nismo bili na naslovnicama da bi se netko tukao za takvu vrstu posla. Valjda misle da je to mjesto na kojem mogu kontrolirati policiju, no zakon kaže da je državno odvjetništvo ono koje upravlja kriminalističkim istraživanjima i svi ravnatelji su izabrani na mandat. Kada im bude isticao mandat, tamo 2017. godine, onda mogu mijenjati kadrove – rekao je za RTL Direkt Ranko Ostojić. 

Budućeg ministra policije Vlahu Orepića, kaže, poznaje iz rata i želi mu svu sreću na novoj poziciji. 

– Ne poznajem ga osobno, ali znam da sam 6.12. došao na isti teren na kojem je on 8.12. postao zapovjednik. Ako je tada imao hrabrosti sudjelovati u tome, želim mu svako dobro, pomoći ću mu u svemu, no odlučnost nije dovoljna, već u ponedjeljak treba biti u Nizozemskoj pregovarati oko migracijske krize – kaže. Na pitanje je li možda HDZ-ov Milijan Brkić trebao biti na čelu MUP-a kaže: 

– Mislim da je Brkić kvalificiran za neke druge stvari, a s njim će veće probleme Karamarko nego bilo tko drugi – kaže. 

Ne misli da je HDZ slučajno izostavio 'najjače' ljude. 

– Ovo je samo privremena vlada. HDZ će razbiti Most i onda će se dobiti situacija u kojoj neka nova vlada dolazi – kazao je. 

Novom ministru, dodaje, MUP ostavlja u dobrom stanju. 

– 300 milijuna kuna manje trošimo, samo 33 ubojstva godišnje, najmanje ikad, uredno ministarstvo koje mom nasljedniku neće biti teret – rekao je. 

>> Poštujem Orepića iako ga ne poznajem, bili smo suborci '91.

Komentara 40

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
23:13 21.01.2016.

Hvala Bogu, komunisti su na koljenima i bulazne!

MI
Mimizo
23:18 21.01.2016.

opet je pio vidi mu pogleda

TO
torcidaš
23:58 21.01.2016.

Komsije do tada ces ti guliti krumpire, kukasti križ nisi riješio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije