Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad MIG-ova

Ranjena Marija Klipa: Odštetu mi nisu nudili

klipa
Foto: Pixsell
1/3
13.04.2011.
u 07:15

U ministarstvu i tužiteljstvu još ne znaju koliku će odštetu ponuditi ozlijeđenoj Mariji Klipi

– Ne, nitko me nije zvao i nudio odštetu. Nemam pojma. Znam samo da do kraja mjeseca moram na još jednu operaciju, da vide što će mi biti od ruke. Idem i na terapije – kazala nam je Marija Klipa koju su teško ozlijedile krhotine rakete iz MiG-ova što su se lanjskog rujna srušili nedaleko od Plaškog.

Dopuna dokumentacije

Da će Klipi biti ponuđena nagodba, najavio je prije dva mjeseca ministar obrane Davor Božinović. Iz službe za odnose s javnošću odgovaraju nam da su zahtjev za naknadu štete podnijeli DORH-u koji je tražio dopunu medicinske dokumentacije. Kažu i da je u petak održan sastanak s Klipinom odvjetnicom te da je ponuđena isplata predujma. – Ukupan iznos odštete utvrdit će se kad se prikupi potrebna dokumentacija i provedu vještačenja – odgovoreno nam je iz MORH-a

Nekoliko dana nakon što je ministar iznio uzrok zrakoplovne nesreće, za koju je MORH-ovo povjerenstvo utvrdilo da se dogodila zbog pogreške pilota – satnika Igora Trošelja i natporučnika Marijana Kudlika, karlovačko tužiteljstvo podnijelo je zahtjev za provođenje istrage. Po tom zahtjevu piloti su jučer ispitani na Županijskom sudu u Puli, kamo su u odorama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva došli nešto prije devet sati.

– Udovoljili smo zahtjevu suda iz Karlovca – kazala nam je Edvina Draguzet, sutkinja i glasnogovornica pulskog suda, ne otkrivajući jesu li piloti, prijavljeni za kazneno djelo za koje je predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora, iznosili obranu.

Oznaka tajnosti


Naime, za istragu o padu dvaju migova nadležni su sud i tužiteljstvo u Karlovcu, no kako su piloti u bazi u Puli, iz Karlovca je poslana zamolnica da ih ispita tamošnji istražni sudac. Spis nosi oznaku tajnosti pa je karlovačko tužiteljstvo od MORH-a tražilo da je skine, a o tome će se ministarstvo očitovati idućih dana. U tom će vremenu i Mladen Kosijer, istražni sudac iz Karlovca, donijeti rješenje o provođenju istrage protiv Trošelja i Kudlike. Nakon toga bit će ispitani brojni svjedoci, što iz MORH-a, što stanovnici područja gdje su se srušili MiG-ovi i čije je pretpostavke da su se avioni “kvrcnuli” u zraku potvrdilo i MORH-ovo povjerenstvo.

Komentara 23

OB
-obrisani-
08:19 13.04.2011.

ma nju ce odlikovati srbija baba je uz pomoc motike srusila pola nase avijacije baba: HRZ ;2 : 0

MI
mig29
08:33 13.04.2011.

Jeb....tih srba ko korova,kćer u Rijeci ona za vrime rata u Krajini sa svojom rodbinom na braniku Krajine i sada još hoće milijune od RH????

CB
cba
08:12 13.04.2011.

Po tom zahtjevu piloti su jučer ispitani na Županijskom sudu u Puli, Šta ima civilni sud sa vojnim pilotima? Jel možda u americi vojniku sude civilni sudovi, kak da ne, ne smiju ni blizu.... Samo kod nas je sve naopako,o, koja banana država. MORH da je pravi rekao bi \"Da zahebali smo i mi smo krivi\" i unutar MORHa riješio kazne za odgovorne i isplatio odštetu ženi. Tko bi normalan sad se više prijavio za vojnog pilota, da ga odbace kao krpu poslije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije