Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u središtu Makarske

Ranjen s nekoliko hitaca na kolodvoru

30.05.2009.
u 10:58

MAKARSKA – Goran Bočić (37) iz Drvenika zadobio je teške i za život opasne ozljede u pucnjavi koja se danas oko 5.30 sati na makarskom autobusnom kolodvoru, a policija je zbog sumnje da su pokušali ubiti Bočića na obradu privela Marina Ravlića (32) zvanog Špico iz Makarske i Pavla Gašija (27) iz Zagreba. Bočić je pogođen s nekoliko hitaca iz pištolja u trbuh i prsa, no okolnosti koje su dovele do pucnjave još nisu utvrđene.

Policija je pronašla beretu iz koje je pucano, a vatrogasci su uz pomoć ljestava pregledali nije li na krov kolodvora ili susjednog trgovačkog centra Nikola bačeno oružje. Policija je dobila dojavu kako na kolodvoru leži muškarac u nesvijesti, a imali su i informaciju da su oni koji su pucali pobjegli BMW-om crne boje. Kako su očevici zapamtili registracijski broj vozila, utvrđeno je da BMW pripada Marinu Ravliću, vlasniku trgovačko-ugostiteljskog objekta Anđeo.

Policija je blokirala ceste na širem makarskom području, a pola sata nakon pucnjave vrgorački policajci uhitili su Ravlića i Gašija na skretanju za mjesto Kozica. Doznajemo da je svađa počela već u diskoteci Escape.

– Konobari iz te diskoteke kažu da nitko nije mogao očekivati da će obična svađa prerasti u takvo što jer je izgledalo kao obično prepucavanje – kazala je konobarica iz kafića Baltazar. No, druge detalje ne zna.

I mladić koji radi na kiosku kaže da ništa nije vidio.

– Meni je zvučalo kao petarda. Tko će znati što se događa kad je kolodvor ionako često poprište svađa i incidenata – objasnio je prodavač.

U društvu Bočića bio je i Dražen Marijanović, koji je također priveden u policiju na razgovor. Bočić je operiran te zadržan na liječenju u Jedinici intenzivne njege.


Pucači s bogatim dosjeom

I Ravlića i Gašija policija poznaje otprije po brojnim kaznenim djelima. Gaši, koji ima problema s alkoholom i agresivnošću, prijavljivan je zbog krivotvorenja isprava, prijetnji, teških ozljeda i nasilničkog ponašanja. Ravlić je, pak, policiji poznat po tučnjavama, prijetnjama i teškim krađama. U restoranu Plaža, u ožujku 2006. kuhinjskim ga je nožem lakše ozlijedio pijani Ante Sertić (32), i to zato što ga je Ravlić udario nakon kraće prepirke.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije