Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kontinuitet politike HDZ-a'

'Ramljak je izbor pravog ministra gospodarstva - Borislava Škegre'

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
10.04.2017.
u 13:07

- Sadašnji povjerenik je izbor pravog ministra gospodarstva, Borislava Škegre, čime nismo sretni - kazao je saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

SDP se na konferenciji za medije oglasio o izboru Vladina posebnog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka.

- Sadašnji povjerenik je izbor pravog ministra gospodarstva, Borislava Škegre, čime nismo sretni. Želimo da povjerenik uspije isplatiti plaće. Tražimo da zaštiti radnike i male dobavljače i u roku od 30 dana popiše sve tražbine, ali ih i javno objavi kako bi svi građani Hrvatske znali kakva je situacija u Agrokoru - kazao je Siniša Hajdaš Dončić te dodao da je izbor povjerenika kontinuitet politike HDZ-a iz 90-ih godina.

Ponovno je kritizirao donošenje zakona "Lex Agrokor". - Želimo da se zakon promijeni da bi bili zaštićeni radnici Agrokora, ali i zaposlenici dobavljača koji su možda i ugroženiji od samih radnika Agrokora - kazao je Hajdaš Dončić. 

Na pitanje da je Ramljak bio blizak i Vladi Zorana Milanovića, Hajdaš Dončić je kazao da Ramljak nije bio blizak SDP-u. - Svi znamo tko ga je predložio na mjesto na kojem je bio - rekao je Hajdaš Dončić. 

Podsjetimo, Ramljak je od 2007. do 2011. godine Ramljak je radio kao partner u Quaestusu Borislava Škegre, a potom je od 2011. do 2014. godine posebni je savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva za energetski sektor i član uprave Centra za praćenje investicija u energetskom sektoru (CEI) na prijedlog Radimira Čačića. 

O SDP-ovom pokretanju opoziva ministra financija Zdravka Marića, kazao je da rok od tjedan dana i dalje stoji, "Ako on sam, što je bilo za dobrobit hrvatskog gospodarstva najbolje rješenje, to ne  napravi, naravno da ćemo pokrenuti opoziv sukladno proceduri",  rekao je Hajdaš Dončić.

>>UŽIVO Vlada i dobavljači dogovorili tko će prvi dobiti novac: Pustit ćemo robu, napunit ćemo dućane

>>Ratni put novog 'šefa' Agrokora: 'Kao dragovoljac, javio se za proboj u Vukovar'

>>Sedam dana drame u Agrokorovu tornju. Todorićevi sinovi: Tata, bankrotirali smo

Komentara 9

KA
Karloho
13:32 10.04.2017.

Jad i bijeda,osim pljuvanja po svemu sto se radi ovi drugovi ne znaju ništa,od njih nije došao niti jedan suvisli prijedlog...

ZD
zdepar
13:55 10.04.2017.

prijelomna vijest ! Premijer je odlučio tražiti novog povjerenika jer se Ramljak ne sviđa drugu kaj-daš

NA
navijeke
14:18 10.04.2017.

Zanimljivo, dobavljači vele kako će zahvaljujući dogovoru nastaviti s isporučivanjem robe i time spašavati i svoju i Agrokorovu likvidnost, a sdp-u to smeta. Da, sdp-u, ova Dončićeva izjava nije 'solo ispad' nego iskazan stav stranke i u skladu s tim postavlja se pitanje zbog čega se ne slažu s pozitivnim pomakom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije