Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJE I U BAGDADU

Raketni udar: Ispaljeni projektili na iračku bazu s američkim snagama

napad na američku ambasadu u Iraku
Foto: REUTERS
04.01.2020.
u 18:47

Dvije eksplozije odjeknule su i u Zelenoj zoni, snažno utvrđenoj četvrti iračke prijestolnice, Bagdada.

Dvije rakete ispaljene iz višecijevnog bacača pale su u subotu u blizini veleposlanstva Sjedinjenih Država u Bagdadu, no žrtava nije bilo, rekla su dva izvora iz iračke policije agenciji Reuters.

Rakete su pale na trg u snažno utvrđenoj "Zelenoj zoni" Bagdada u kojoj su smještena strana predstavništva i zgrade iračke vlade.

Rakete iz višecijevnog bacača u subotu su pale i unutar zračne baze Balad, 80 kilometara sjeverno od Bagdada, u kojoj su smještene snage SAD-a, rekli su izvori iz snaga sigurnosti. Ni u ovom napadu nije bilo žrtava.

Od minobacačke granate ispaljene u subotu na bagdadsku četvrt Jadriya ranjeno je pet osoba, objavila je policija.

Iračka milicija Kataib Hezbollah, koja je dio paravojne koalicije u kojoj prevlast imaju proiranske frakcije, upozorila je u subotu iračke snage sigurnosti da se od nedjelje navečer drže na udaljenosti od najmanje jednog kilometra od baza vojske SAD-a u Iraku, izvijestila je televizija Mayadeen.

A svjetske sile u subotu intenzivno razgovaraju kako bi se izbjegao izravan sukob SAD-a i Irana, dok su u Bagdadu tisuće ljudi žalovale za ubijenim iranskim vojnim zapovjednikom Qasemom Soleimanijem koji će u utorak biti pokopan u domovini, prenose agencije.

Generala Qasema Soleimanija, zapovjednika elitnih snaga Kudsa u sklopu Iranske revolucionarne garde, ubile su u petak američke snage u bagdadskoj zračnoj luci po nalogu američkog predsjednika i ta likvidacija pobudila je strahovanja od sukoba između dvoje neprijatelja.

napad na američku ambasadu u Iraku
1/15
Ključne riječi

Komentara 43

RT
RTBASTEK
19:34 04.01.2020.

Sloboda Iranu dolje cionistički režimi !!!

SS
SS11223344
20:34 04.01.2020.

Sionsko-masonskim skupinama smeta Iran više od ičega, nadam se da će im se ovo obiti o glavu.

DU
Deleted user
19:51 04.01.2020.

Super je bit bully, mozes ubit bilo koga na planeti i proglasiti da se branis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije