Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat

Raffaele Solecito tvrdi da je Knox dala lažni alibi tvrdeći da su cijelu noć bili skupa

Amanda Knox
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
02.07.2014.
u 11:55

Sollecito vjeruje da će kontradikcije koje su njegovi odvjetnici pronašli u presudi firentinskog suda pomoći da se poništi kazna kojom je osuđen na 25 godina zatvora za ubojstvo Meredith Kercher

Trakavici u otkrivanju prave istine u slučaju ubojstva 21-godišnje Britanke Meredith Kercher ne nazire se kraj. Još prije dva mjeseca otkrivena je snimka talijanskog istraživačkog kanala Quarto Grado, koja prikazuje ženu vrlo sličnu Knox kako pješači kroz parkiralište u Perugi u 20.53  sati, 1. studenog 2007. u noći kada je počinjeno ubojstvo. Snimka bi mogla dokazati da Amanda Knox ne govori istinu budući da je sve vrijeme suđenja tvrdila da ona i njezin tadašnji dečko Raffaele Sollecito tu noć proveli zajedno gledajući filmove i da nisu napuštali zgradu. Postojala je sličnost žene na snimci i Amande Knox u odjeći,a  snimka pokazuje i da je dvije minute nakon navodne Amande Knox snimljena i druga osoba slična Meredith Kercher kako ulazi u zgradu u kojoj su dijelile stan. Sud je tijekom suđenja znao za snimku i odbacio ju je smatrajući da nije od koristi niti tužiteljstvu ni obrani zbog čega je odbačena.

Do obrata dolazi nakon što je portal The Scotsman jučer objavio kako je bivši dečko Amande Knox, Raffaele Sollecito tvrdi da je s njom bio dio, a ne sve vrijeme večeri i tijekom noći, što je kontradiktorno njezinoj izjavi. Sollecito vjeruje da će kontradikcije koje su njegovi odvjetnici pronašli u presudi firentinskog suda pomoći da se poništi presuda kojom je osuđen na 25 godina zatvora za ubojstvo Meredith Kercher te da će Kasacijski sud, koji odluku o  žalbi treba donijeti kroz nekoliko mjeseci, suđenje vratiti na početak.  

Sollecito i dalje tvrdi da vjeruje u nevinost svoje bivše djevojke koja je u prvom suđenju osuđena na 28 godina zatvora da bi u žalbenom postupku bila oslobođena. Ona se trenutno nalazi u SAD-u i  nema namjeru vratiti se u Italiju. Meredith Kercher je pronađena gola i izmasakrirana u studentskoj sobi koju je dijelila sa Amandom Knox, a za ubojstvo je zasad osuđen Rudy Hermann Guede, državljanin Obale bjelokosti. Obdukcija tijela Meredith Kutcher pokazala je da je u ubojstvu i mučenju sudjelovalo više osoba. 

>> Amanda Knox ubila je studenticu tijekom svađe oko novca

Komentara 2

LI
liliZG
12:45 02.07.2014.

što je najgore, tajna smrti te djevojke nikad neće biti otkrivena, a njeni roditelji nikad neće znati što se zapravo dogodilo njihovoj kćeri....strašno...

Avatar superhik74
superhik74
18:12 03.07.2014.

E moj Solecito, pobjegla ti je "prijateljica" i ostavila tebe na cjedilu, a za sebe organizirala nevidjenu medijsku kampanju pranja mozga o vlastitoj nevinosti kako je ne bi izrucili Italiji da odguli par desetljeca zbog ubojstva. Gdje si bio prijee kada si joj sluzio kao alibi. Sada si se sjetio da te je iskoristila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije