Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravi spektakl

RAF-ova zrakoplovna grupa stigla u posjet Krilima Oluje

Zadar: Akrobatska grupa Royal Air Forcea "Red Arrows" posjetila "Krila Oluje"
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
02.06.2017.
u 15:25

Oduševljen dolaskom svjetski poznatih Red Arrowsa, natporučnik Darko Belančić rekao je kako "u Hrvatskoj priželjkuje i Engleze i ostale akro grupe"

Akrobatska grupa Royal Air Forcea (RAF) Red Arrows iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedna od najboljih i najpoznatijih u svijetu stigla je u petak u posjet akrobatskoj grupi Krila Oluje.

U 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku dočekali su ih vođa Krila Oluje, natporučnik Darko Belančić i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrew Stuart Dalgleish, koji je kazao "kako je fantastično ovdje dočekati grupu Red Arrows".

"To je sjajan primjer suradnje Ministarstva obrane Hrvatske i Velike Britanije. Naravno, ta će se suradnja nastaviti, mi to već radimo na različitim područjima, a uskoro nas očekuje zajednička vježba 'Sava Star' koja će se odvijati na kopnu", dodao je veleposlanik Dalgleish.

Zadar: Akrobatska grupa Royal Air Forcea "Red Arrows" posjetila "Krila Oluje"
1/15

Oduševljen dolaskom svjetski poznatih Red Arrowsa, natporučnik Darko Belančić rekao je kako "u Hrvatskoj priželjkuje i Engleze i ostale akro grupe".

"Mi smo mlada ekipa, službeno smo ovdje od 2005. godine, što nije puno, i zato su nam svako iskustvo i svaka komunikacija s drugim timovima dobrodošli. Pogotovo kad nas pohvali netko poput Red Arrowsa, a prije njih Talijani", ustvrdio je vođa Krila Oluje.

Vođa Red Arrowsa David Montenegro naglasio je da su Krila Oluje fantastičan tim i da dobro zna što rade. "Naše se izvedbe razlikuju jer mi letimo na drukčijim avionima i zbog toga je dobro što smo došli razmijeniti iskustva", smatra Montenegro.

RAF-ova akrobatska grupa Red Arrows jedna je od najboljih i najpoznatijih u svijetu, a s hrvatskim pilotima veže ih prijateljstvo i želja za zajedničkom suradnjom.

Komentara 3

DU
Deleted user
16:21 02.06.2017.

Bijele bjechve

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:24 02.06.2017.

trebalo bi ih zabraniti jer lete na galebu g4...hawk t1 je u biti galeb g4...braniteljima pricinjava dusevne boli jer su nekad nad zadrom letile letece zvezde ...akro grupa omrazene jna...ako su mogli zabraniti galeba u sinju trebali bi ove provokatore...

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
16:03 02.06.2017.

Red Arrows u prijevodu znači: ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije