Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radovi stoje deset mjeseci zbog spora izvođača i ministarstva

bolnica sveti duh
Boris Ščitar/Pixsell
11.01.2010.
u 17:02

Inicirali smo nekoliko sastanaka kako bi se problemi riješili, ali za sada dogovora nema, kaže ravnatelj Specijalne bolnice Lipik Darko Kelemen.

Već deset mjeseci stoje radovi na obnovi zgrade fizikalne terapije, kotlovnice i kuhinje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik, a nitko još ne zna kada će biti nastavljeni i završeni. Neriješeni problemi između Ministarstva zdravstva kao investitora i izvođača, tvrtke Maniva, lome se preko djelatnika i korisnika bolnice.

– U tijesnom smo i neprimjerenom prostoru, poseban problem nam je kuhinja koja radi u krajnje improviziranim uvjetima i zato smo najzainteresiraniji da se radovi što prije završe. No, mi smo i najnemoćnija strana u cijeloj priči. Inicirali smo nekoliko sastanaka prošle godine kako bi se problemi riješili, oni su i održani, ali za sada dogovora nema – kazao je ravnatelj bolnice Darko Kelemen.

Zastoj je, kažu u bolnici, nastao proljetos zbog niza nesretnih okolnosti i formalno-pravnih propusta. Naime, ranijih godina je u troškovnicima građevinskih zahvata uvijek bilo planirano 10 posto cijene za nepredviđene radove, ali zakon o javnoj nabavi sada to više ne priznaje. Maniva je doista izvela više radova, no kako ih nije naručio investitor, ministarstvo ih nije željelo platiti. Naknadno je dio radova ipak plaćen pa je sada sporno oko 2,5 milijuna kuna.

- Očekujemo novi poziv za sastanak u ministarstvu i ja vjerujem u dogovor. Nakon što se potpiše aneks ugovora, mi sve radove možemo završiti za dva mjeseca – rekao je direktor Manive Željko Ražov.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije