Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima se

Radovi na požeškom pročistaču vrijedni 40-ak milijuna kuna

vodovod
Dušan Mirković/PIXSELL
13.03.2013.
u 12:02

S vodoopskrbom smo pokrili 99,9 posto stanovništva Požege i prigradskih naselja, a 95,6 posto kada je u pitanju odvodnja – kazao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Zdravko Ronko.

-U vodoopskrbu i odvodnju na području Požeštine do kraja godine bit će uloženo oko 15 milijuna kuna, stoji u ugovoru koji je potpisan u Gradskoj vijećnici Požege između Hrvatskih voda i „Tekije“ d.o.o. Požega. Radovi će se izvoditi na području gradova Požega, Kutjevo i Pleternica te općina Jakšić, Brestovac i Čaglin.

- Prošle godine učinili smo puno, ispunili smo ono što se od nas očekivalo, pa smo i ove godine kroz našu kandidaturu postigli puno. S vodoopskrbom smo pokrili 99,9 posto stanovništva Požege i prigradskih naselja, a 95,6 posto kada je u pitanju odvodnja – kazao je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Zdravko Ronko.

Najavio da će se ove godine još potpisati ugovor za nastavak radova na prečistaču otpadnih voda. Do sada je napravljen mehanički dio u što je uloženo oko 12 milijuna kuna, a treba još biološki dio čija projektantska cijena oko 41 milijun kuna.

Ivica Plišić, generalni direktor Hrvatskih voda istaknuo je zadovoljstvo dobrom suradnjom s požeškom Tekijom jer je prošle godine izvršeno sto posto radova koji su bili ugovoreni. Najavio je u ovoj godini isti trend ulaganja Hrvatskih voda od gotovo 3 milijarde kuna kao i prošle godine. Naime, s ulaskom u EU sva naselja koja imaju više od 50 stanovnika trebaju imati zdravstveno ispravnu vodu, a sva s više od 2000 stanovnika trebaju imati i odvodnju otpadnih voda s pročišćavanjem. U pregovorima s EU dogovoreno je da do 2018. moraju odvodnju otpadnih voda imati sva naselja s više od 15 tisuća stanovnika, a do 2023. sva naselja s više 2000. Za vodoopskrbu taj je rok do 2021.

 

Komentara 1

Avatar maximus69
maximus69
15:49 14.03.2013.

Ovaj se ponaša kao da je on uveo 99% vodovoda...Ili kao da on plaća...Sve je to narod platio, a neki naplaćuju extra političke poene, prodajući civilizacijski minimum (vodovod) kao nešto revolucionarno...Pogledajte popis stanovništva koliko se ljudi iselilo iz Požeštine, unatoč priči nekih da se tu gradi i razvija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije