Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak gradilišta

Radovi na glazbenoj školi u Požegi gotovi sljedeći tjedan?

pozega (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
03.10.2013.
u 15:06

Radovi na Glazbenoj školi, kako je kazao gradonačelnik stajat će ukupno oko 14 milijuna kuna, što je za preko 2 milijuna više nego od natječajne cijene

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović danas je obišao gradilište u Babukićevoj ulici u kojoj se nalazi i nova Glazbena škola. Izvijestio je da se danas završava asfaltiranje te ulice.

- Izvršena je kompletna rekonstrukcija ulice, odnosno postavljena je nova vodovodna i kanalizacijska mreža te elektroinstalacije, uređeno je 15 parkirališnih mjesta, od čega je jedno namijenjeno za invalide. Uskoro će biti postavljena i javna rasvjeta. Ovom ulicom promet će se ubuduće odvijati jednosmjerno, od Ulice Kamenita vrata prema Primorskoj – objasnio je gradonačelnik Neferović.

Radovi na rekonstrukciji Babukićeve ulice čija je dužina 125 metara stoje oko 760.000 kuna.

- Završetkom uređenja imat ćemo obnovljen kompletan prostor uz Glazbenu školu čiji će se izgled svojom arhitekturom uklopiti u tradiciju Grada Požege – kazao je gradonačelnik. Radovi na Glazbenoj školi trebali bi biti gotovi idući tjedan. Potrebno je još samo obložiti stubišta za što bi materijal trebao stići idući tjedan nakon čega će odmah biti i postavljen.

Radovi na Glazbenoj školi, kako je kazao gradonačelnik stajat će ukupno oko 14 milijuna kuna, što je za preko 2 milijuna više nego od natječajne cijene.

- Nakon više održanih sastanaka i usklađivanja situacije s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije očekujemo odgovor da li će i taj dio radova biti financiran kao u osnovnom ugovoru gdje se Grad obvezao dati 30 posto sredstava, a ostalo Ministarstvo – rekao je gradonačelnik. Od opreme za sada će biti samo kupljena informatička oprema i oprema za tonski studio za što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa doznačilo 900.000 kuna. Ukupna oprema Glazbena škole sa instrumentima stoji oko 4,5 milijuna kuna. Grad će i nadalje tražiti potrebna sredstva od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, ako ih ne bude pokušat će iduće godine do njih doći iz drugih izvora. Kazao je da će nova zgrada Glazbene škole biti reprezentativni prostor ne samo za školu, već i druge kulturne sadržaje u Gradu.

>> Nova Glazbena škola bit će gotova do početka školske godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije