Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko srce

Radost Božića franjevačka mladež donijela u domove 20 obitelji

Frama Bjelovar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
24.12.2013.
u 14:08

Prodajom božićnih drvaca i nakita te donacijama poduzetnika bjelovarska Frama prikupila novac za kupnju živežnih namirnice i potrepština. U kratkom vremenu prikupili su iznos veći od 16.000 kuna

Članovi bjelovarske Frame, franjevačke mladeži koja se okuplja i djeluje u samostanu sv. Antuna Padovanskog, već tradicionalno uoči Božića provodi prigodnu akciju humanitarnog karaktera kojom pomažu siromašnim obiteljima.

Njih dvadesetak djevojaka i mladića u dobi od 15 do 18 godina nesebično žrtvujući svoje vrijeme i ove je godine uložilo veliki trud kako bi radost Božića kroz prigodne darove u svojim domovima mogli doživjeti i oni koji su u potrebi, a kojih je nažalost iz godine u godinu sve više. Da bi prikupili potreban novac i njime kupili živežne namirnice i higijenske potrepštine, mladi Framaši su i ove godine izrađivali i prodavali božićne ukrase i nakit, ali i božićna drvca koja su im donirali dobri ljudi. Vrijednost njihove akcije i ove godine su prepoznali i neki od bjelovarskih poduzetnika te im donirali novac ili svoje proizvode.

-Što prodajom, a što donacijama ukupno smo prikupili nešto više od 16.000 kuna i tim novcem smo kupili namirnice i higijenske potrepštine. Spakirat ćemo dvadeset paketa za isto toliko obitelji koje ćemo posjetiti i jako smo sretni što možemo nekome pomoći - kazao je Matej Ambrozić, 16-godišnji predsjednik bjelovarskih Framaša, vidno sretan i zadovoljan uspjehom akcije.

Popis onih kojima je pomoć najpotrebnija Framaši su dobili iz Centra za socijalnu skrb i župnog Caritasa, a da sve bude dostavljeno i uručeno na vrijeme u pomoć su priskočili i stariji, neki od njihovih roditelja i zauzetih župljana.

-Nije nam bilo teško i doista smo uživali u ovoj akciji. Svi smo se osjećali ispunjeno i zadovoljno jer je prekrasan osjećaj kada možete nekome pomoći kome je ta pomoć prijeko potrebna. Mi pomažemo tim obiteljima ali u akciji smo i mi dobitnici jer nas ona obogaćuje kao ljude i kao vjernike - komentirali su mladi Framaši ističući da će sa sličnim akcijama nastaviti i u buduće. Radosna lica i suzne oči onih na čija vrata su zakucali, kažu, najveća su im nagrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije