Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Radoš u Gospiću: Opoziciji je ovdje bilo najteže

jozo radoš
Iva Vidović Pocrnić/VLM
14.05.2013.
u 21:35

Svima vama na tome što ste opstali, što ste izdržali u toj situaciji, što ste doveli do ovoga da se okreće taj trend i ti generalni politički odnosi svakako treba odati priznanje i zahvaliti, kazao je Radoš.

Jozo Radoš, predsjednik Kluba Zastupnika HNS-a stigao je danas u Gospić kako bi dao podršku svojoj stranci i njezinim koalcijskim partnerima na lokalnim izborima u Ličko-senjskoj županiji.Njegov domaćin bio je Stipe Ćaćić, predsjednik ŽO HNS-a Ličko-senjske županije te Tomislav Zrinski (SDP), kandidat za župana.

- Danas je ovdje u Gospiću i Lici situacija bitno drugačija nego što je bila prije. Otvara se prostor političkog djelovanja i opozicije i HNS-a i dugo je to trajalo, naravno da je to tako i moralo završiti. Svaka vlast koja ima dovoljno snažnu opoziciju, svaka jednostranačka vlast, a vlast u Lici se zadnjih 20-ak godina može tako okarakterizirati, ta ne može završiti dobro. Možda je dugo trajalo, uloženo je previše napora, ali čini mi se da se taj prostor konačno otvara za bogatstvo političkih rješenja, za pravi višestranački politički život i to je ono što je dobitak svima vama koji ste sudjelovali tih 20 godina, naravno i kolegama iz SDP-a, ali posebno u teškoj poziciji, zahtjevnoj je bila naša stranka i zato svima vama na tome što ste opstali, što ste izdržali u toj situaciji, što ste doveli do ovoga da se okreće taj trend i ti generalni politički odnosi svakako treba odati priznanje i zahvaliti. Vama je ovdje bilo teže nego drugdje, mislim da to slobodno mogu reći, kazao je Radoš.

Zrinski se osvrnuo na prozivke lokalne vlasti kako nacionalna vlast zaobilazi Liku.

- ovih dana čuo sam razne izjave, prije svega o vladi RH kako zaobilazi Ličko-senjsku županiju. Gorući problem je da jednu županiju čine ljudi, a gledajući unazad 10 godina, ljudi na ovim prostorima nestaju. Demografska slika i nezaposlenost, kada to riješimo, riješit ćemo i sve ostale tekuće probleme. Vlada se prema Ličko-senjskoj županiji odnosi tako da kroz jedinice lokalne uprave i samuporave prati rad određenih projekata, ustanova i slično,  kroz jedan cijeli godišnji proračun županije. Zar je to malo? Samo kroz Hrvatske vode u 2012./2013. će uložiti 58 milijuna kuna na poručju županije, da kroz Hrvatske šume će u 2013. uložiti oko 18 milijuna, veći dio razminiranje. Zar je i to malo?, zaključio je Zrinski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije