Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišao s HRT-a

Radoš i Jakovčić uzeli Korpara za asistenta

Željko Korpar
Foto: Screenshot/HRT
1/2
10.07.2014.
u 17:03

Snima ih - 
Korparove troškove praćenja njihovih nastupa dvojac dijeli popola.

Bivši dopisnik HTV-a iz Bruxellesa Željko Korpar, koji je nedavno dao otkaz, pronašao je novi posao i postao asistent Ivanu Jakovčiću i Jozi Radošu, našim zastupnicima u Europskom parlamentu. Hrvatskim članovima političke grupacije europskih liberala Korpar će biti i od pomoći u odnosima s medijima, a troškove njegova angažmana Jakovčić i Radoš dijelit će popola.

Korpar, zbog čije je želje da i dalje ostane raditi za HTV u Bruxellesu iz tog grada nedavno naglo opozvan novoimenovani dopisnik Damir Matković, ali se na kraju u Zagreb morao vratiti i sam Korpar, jučer nije želio govoriti o svom novom poslu. Naime, očito nezadovoljan neudovoljavanjem svojoj želji, dao je otkaz na Prisavlju, vratio se u Bruxelles i opet našao posao vezan uz praćenje Europarlamenta.

"Ima iskustva u radu i komuniciranju s europskim institucijama"

– Kao naš asistent, Korpar ovdje u Bruxellesu snima i prati nastupe kolege Jakovčića i mene te to prosljeđuje našim nacionalnim i regionalnim TV kućama. Angažirali smo ga od početka srpnja, već je odradio neke stvari te ih poslao nekim regionalnim televizijama, a materijal koji napravi mi možemo staviti i na naše internetske stranice – kazao nam je Radoš. Upitan kako je Korpar angažiran, koliko ga se i kako plaća, Radoš je uzvratio da je Korpar u određenom platnom razredu, da ga se plaća novcem za njihove asistente, a o iznosu nije htio govoriti.

– Korpar nema samo ulogu odnosa s medijima jer kao bivši dopisnik, koji je svoj posao odlično obavljao, ima iskustva u radu i komuniciranju s europskim institucijama pa smo ga uzeli da bude naš parlamentarni asistent – objasnio je Jakovčić.

>>HTV plaća stan, ali nema dopisnika

>>Neočekivani rasplet afere: Željko Korpar dao otkaz na HRT-u

Komentara 3

Avatar mili99
mili99
19:12 10.07.2014.

Jasno nam je onda koga i zasto Hrt tako promovira. Čak se sada i otvoreno vidi kako vladajući plaćaju novinare, sigurno da su to radili i do sada...

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:01 10.07.2014.

Angažiranjem Korpara, njima nije bitna suština, nego samopromocija! Kao djed Božičnjak od čokolade, okolo slatko, a u sredioni šuplje!!!! Takav će i biti njihov rad, za maloumne!

DU
Deleted user
17:14 10.07.2014.

Našla krpa zakrpu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije