Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPUŠTANJE NA MJESEC
Povratak na članak

Odvija li se hladni rat u svemiru? Radonić: Mogli bi razviti satelite za uništavanje letjelica

Poznati hrvatski astronom i dugogodišnji voditelj planetarija zagrebačkog Tehničkog muzeja prisjetio se čovjekova spuštanja na Mjesec iz 1969.

Komentari 27

TO
Toni58
16:19 19.07.2019.

Neil Armstrong se proslavio već kao pokusni pilot. Pa onda u Gemini 8. Pa Apollo 11. I onda bi neki rekli da je on glumac jer kao nije bio na Mjesecu. A čovjek je držao predavanja na univerzitetu. Jeste kad čuli za glumca takvog kalibra ? A pomoću primljenih signala na raznim dijelovima svijeta mogao se pratiti let. I ne samo da se tako znala trenutna pozicija broda već se znala i njegova trenutna brzina. Ništa se ne može sakriti.

VL
TO
Toni58
16:23 19.07.2019.

Da, snimio je Zemlju iznad lunarnog modula koji se vidi na istom snimku.

VL
Avatar patkovic
patkovic
15:53 19.07.2019.

a jel armstrong snimio kadar koji povezuje mjesec i zemlju?

VL
MX
Mister X
21:29 30.08.2019.

Odvija li se hladni rat u svemiru? Radonić:""" Mogli bi razviti satelite za uništavanje letjelica""" ako ih nisu već napravili i čute ? Na kavim se sve podmuklim i strašnim sistemima radi da se neprijatelja ( Rusiju ) tako dotućeće da nitko ne preživi a i problem mrtve ruke je intresantan možda netko doživi i to da vidi - .. Atomski rat a ja vjerujem expertima nije pitanje dali če ga biti ... Samo je nezvjesno vrijeme kad če kreniti . U 3 dana se ispucao svei spremni potencijali i u sljedeča 2- 3 dana ostatak i onda nasteje tišina. Samo ako Rusi ne starta sistem mrtve ruke i ponovo se automatski nešto još pošalje neprijatelju... Jedino što je jako sigurno da če Europa dobiti največi dio pogodaka . Zbog blizine i duga da se osveti Staljingrad, i Napoleonovo paljenje Moskve a I drugo je 100% sigurno istina što Putin reče to mu vjerujem . Ako nas napadnu mi čemo svi u Nebo a.i naši neprijatelji če proči još gorer od nas...

VL
JU
juma
14:17 19.07.2019.

Ne znam onda zašto već 50 godina, odnosno pola stoljeća nitko nije bio tamo? Valjda su odjednom izgubili interes ili je posrijedi nešto drugo? Malo čudno kad usporedimo tehnoloski stupanj i mogućnosti iz 1969 i 2019 godine.

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
14:08 19.07.2019.

Ja smatram da ti koji vjeruju u ravnu zemlju, klingonce i male zelene koji rade miljerde km da bi nas analno sondrali su ok... trebaju društvu, treba smijeha, ali ti kao čovjek imaš načina da razlikuješ ludog ili glupog... znači ludog svi više manje prepoznamo, glupog također, ali mora postojati i ta alternativa, ta kemija, hibrid luđaka/glupana, zašto ne, zemlja ravna ploča, pa nek vjeruje i nastupa, smijeh čovjeće... još kad ih "užarene" slušaš... sve je više YouTube kanala i radova, pa ja se smijem ko lud, neka su.... samo neko zlo i depra.. eto jućer na jednom portalu, neka jadna maca s bolešću, ima najboljeg prijatelja, ono malo prase, i kad se počne sva tresti, i ne može kontrolirati, prašćić legne na nju da ju umiri i pravi društvo... baš je lijepa vijest o prijateljstvu među životinjama... eto tu, ljudi, ljeto, očekuješ sezonu kiselih krastavaca... samo neka negativa, smrt vamo, tamo, nasilje, korupcija i nepotizam... i što sad da me ne nasmiju ovi koji vjeruju da na mjesec čovjek nikad nije otišao, da čovjek ne može napistiti zemlju jer je tako Bog rekao, da smo ravna ploća koju drži đinovska kornjača i sl. gluposti... meni je to na razini stand up komedije... neka... ako imaš tri zrna soli u glavi smiješ se, ako vjeruješ, vjerovao bi ti u svašta, pa tako da mi budeš jamac na kredit, i vjeruj ti meni prijatelju, ne bih ja popio i pojeo a ti vračao lovu... lol

VL
Avatar KeK_LoL_JK
KeK_LoL_JK
13:54 19.07.2019.

možda gospodin nema još takav dojam, no on je jedan VELIKI VJERNIK, vjernik Radonić isto VJERUJE u sekundarne i tercijarne podatke, VJERUJE pismu i pisanoj riječi pisanoj unatrag 70godina, pisanoj riječi globalnog esablišmenta, no suštinska razlika je ta što su njegovi bogovi dakle Mjesec, Sunce, Mars, Venera, pokoja crna rupa i naravno koja kuna više na kraju dana...

VL
AI
airbender
16:56 19.07.2019.

kad krene svemirski turizam i unuci ovih debosa koji ne vjeruju se budu vozila po mjesecevoj prasini, pitat ce se ovi kako to, kako to? nije nam jaasnoo, kako too?

VL
Avatar ehlbert13
ehlbert13
20:08 19.07.2019.

Mislim da je to najveća laž 20tog stoljeća.

VL
AI
airbender
20:35 19.07.2019.

dobro jeste vi normalni? doslovno imate na Mjesecu instalirano zrcalo koje su ekipa Apolo misije precizno kalibrirali da gleda prema određenom dijelu Zemlje. na tom dijelu zemlje se nalazi ogroman laser koji kad ispali lasersku zraku, ona se odbije od ogledala i vraca na zemlju. Ovo sluzi za precizno mjerenje udaljenosti Mjeseca od Zemlje, buduci da je brzina svjetlosti konstanta. daj se educirajte, i prestanite gledati kojekakve yt kanale sa urotama, znam da vam je to zanimljivo i da se osjecate superiornijima ako mislite drugacije od ostalih, jer kao svi koji su se ikada uputili ili su ikada lansirali nesto u svemir - nam eto lažu, iako nemate uopce razlog ZASTO bi nam lagali...

VL
DU
Deleted user
15:22 19.07.2019.

Vrlo lako je steći dojam da živimo u 11 stoljeću, a ne u 21 stoljeću.

VL
VJ
vjaceslav
15:00 19.07.2019.

neki ne vjeruju da su ameri bili na mjesecu, ali su svi sigurni da rusi nisu

VL
Avatar southman
southman
13:46 19.07.2019.

Ajde ne baljezgaj. Doletjeli na Mjesec u kutijici i onda se vozali po Mjesecu u autu većom od Modula. Kako su ga doveli tamo. Možda je neki japanski transformers model haha !?

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
13:41 19.07.2019.

Covjek sistema, nema pojma ili zbog privilegije manipulira

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.