Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan dar

Radoboj: Zavičajnoj zbirci Ministarstvo daje 600.000 kuna

radoboj
Matija Topolovec/PIXSELL
19.04.2013.
u 14:53

Općina Radoboj dobiva 600 tisuća kuna nepovratnog novca Ministarstva za dovršenje zgrade Zavičajne zbirke

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić za svoj prvi službeni posjet Krapinsko zagorskoj županiji odabrala je Općinu Radoboj. Radoboju je donijela vrijedan dar, ugovor po kojem Općina dobiva  600 tisuća kuna nepovratnog novca Ministarstva za dovršenje zgrade Zavičajne zbirke.

- Nekadašnja zgrada stare rudarske škole danas je pretvorena u suvremeno opremljeni objekat koji će služiti za turističke, kulturne i promotivne
svrhe. Dobiveni novac namjenski će se utrošiti za uređenje muzejskog prostora s naglaskom na kulturno bogatstvo mjesta, Radoboj je inače poznat
po najstarijoj pronađenoj okamini vinove loze - naglasio je načelnik Anđelko Topolovec.

S druge strane zgrada je opremljena najsuvremenijom  tehnologijom što se tiče energetske učinkovitosti. Ministrica je obišla zgradu te naglasila kako se vide rezultati i da općina radi na podizanju kvalitete života, a ima i sve uvjete za razvitak kulturnog turizma. Novac za uređenje zgrade osim ulaganja Općine dobiven je i od Ministarstva regionalnog razvoja i Ministratva turizma, a vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna.

>>Ministar Zmajlović otvorio Edukacijsko-promidžbeni centar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije