Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordan mjesec

Radno pred Božić, Hrvatska pošta dostavljat će pakete i u nedjelju

Poštar
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
18.12.2018.
u 14:51

U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima

Poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete i u nedjelju, 23. prosinca, priopćila je u utorak Hrvatska pošta

"U nedjelju, 23. prosinca, poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete na adrese diljem Hrvatske. Prosinac je za Hrvatsku poštu tradicionalno najzahtjevniji mjesec koji redovito obara rekorde. Tijekom najužurbanijih dana u sortirnicu u Zagrebu stigne više od 1,5 milijuna pošiljaka. Posebno velik rast, od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu, bilježi se na paketskom tržištu, a osim broja paketa raste i njihov volumen", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako takav rast predstavlja velike operativne izazove, pa će Hrvatska pošta pakete dostavljati i tijekom nedjelje.

Podsjeća se da je, radi pružanja većeg opsega kvalitetnih poštanskih usluga, prošle godine uloženo 62 milijuna kuna u šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka kojim su znatno unaprijeđeni poštanski procesi, a dodatnih 67,5 milijuna kuna investirano je u stroj za sortiranje paketa koji će biti postavljen u novom sortirnom centru.

Izgradnja novog sortirnog centra približava se kraju, a tijekom 2019. godine pokraj Velike Gorice će preseliti oko 1700 radnika Hrvatske pošte, najavljuju iz pošte.

"U novim prostorima i sa suvremenom tehnologijom svi procesi rada s pošiljkama bit će jednostavniji, učinkovitiji i brži. Uz pomoć novog stroja, samo u sat vremena moći će se razvrstati i do 15 tisuća različitih paketa, teških od sto grama do 30 kilograma", kaže se u priopćenju.

Do preseljenja u te nove prostore, poštanske pošiljke sada se razvrstavaju na zagrebačkom Jankomiru gdje se nalazi sortirnica za velike korisnike i područje Grada Zagreba te sortirnica za pakete Hpekspresa. U Hrvatskoj pošti kažu kako se radi u tri smjene, a najveće opterećenje je oko 22 sata kad se paketi razvrstavaju prema odredištima.

>> Pogledajte zaobilaznice remetinečkog rotora

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
Zagorec101
19:09 18.12.2018.

problem je u pošti a ne jadnim poštarima.

VK
VKSS
16:05 18.12.2018.

Paketi im kasne,ne znam ja cekam paket 1 mjesec iz Hrvatske je paket.I to nije prvi put,stalno kasne po 3-4 tjedna.Katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije