Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radno iskustvo u struci uvjet za rad u državnoj službi

Mnogim čitateljima nije jasno koje su to poslove morali raditi da bi se mogli natjecati za (višeg) stručnog savjetnika
12. travnja 2013. u 18:45 0 komentara 1351 prikaza
nezaposleni
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Zbog natječaja za rad u državnoj službi mnogi su nam se čitatelji požalili na nejasan uvjet kojim se traži određen broj godina radnog iskustva \"na odgovarajućim poslovima\". Koji je ekvivalent radnih mjesta na kojima je kandidat radio da bi udovoljio uvjetima? S obzirom na to da je Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova u ožujku tražilo deset stručnih savjetnika i viših stručnih savjetnika u različitim upravama i sektorima, a resorni ministar Branko Grčić najavio je zapošljavanje više od 200 ljudi za rad na projektima, njih smo pitali koji su to \"odgovarajući poslovi\".

– Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima radno je iskustvo ostvareno u državnoj službi ili u radnom odnosu izvan državne službe u odgovarajućoj stručnoj spremi i struci – objasnili su iz MRRFEU. To znači, ako se traži završen humanistički fakultet, a kandidat ga je završio i u toj struci radio traženi broj godina, slobodno se može javiti na natječaj.

Dio zainteresiranih nejasnim smatra i uvjet \"završeni programi izobrazbe službenika koji rade na poslovima vezanim uz fondove Europske unije...\", no u ministarstvu kažu da to podrazumijeva da je kandidat magistar struke ili stručni specijalist odgovarajuće struke. Na natječaj su se javile 153 osobe, ali podnosile su se molbe za više mjesta pa je ponuda 367. 

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.