Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće željeznički putnički promet

Radnim danom vozit će 642 vlaka

Novi vlakovi
Foto: HŽ PP
1/6
08.05.2020.
u 10:43

U HŽ PP mole putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line ili putem mobilne aplikacije te tvrtke

Od 11. svibnja u Hrvatskoj se uspostavlja ponovno željeznički putnički prijevoz u unutarnjem prometu. U HŽ Putničkom prijevozu (HŽ PP) navode da te će vlakovi voziti sukladno voznom redu pa će radnim danom voziti 642 vlaka, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.  Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni  pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

U cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19, u HŽ PP mole putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line ili putem mobilne aplikacije HŽPP karte, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19.

Putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a, u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Komentara 5

NO
nordic
11:44 09.05.2020.

svugdje u europi imamo dobre mrže tj. infrastrukturu i nezamisljivo bi bilo da ih nema. A mi? Šta če nama vlakovi? Ok Hž-ovu politiku ne kužim a političari što se ne brinu oko toga? Hoću li još to doživjet, sigurno dan. Nažalost. 🙁

DU
Deleted user
11:03 08.05.2020.

HŽ je ogledalo ove države - kako se odnose prema putnicima i kakvi su im vlakovi (prljavi, nepouzdani u dolasku, totalno zastarjeli, osobito one otužne mađarske prigradske kompozicije). Tako da i kod nas vrijedi čuvena izreka grčkog ministra prometa - da je bolje da Grčka plati taxi putnicima koji su namjeravali željeznicom nego da ulupava i dalje ogroman novac iz proračuna u željeznicu. Jeftinije bi bilo u konačnici...

IH
iron.hide.54966
11:53 08.05.2020.

A neradnim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije