Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna ispovijest

Radnik stradao u odronu na Jakuševcu: 'Kad pomislim što se dogodilo, strah i jeza me hvataju'

Zagreb: Pogled iz zraka na odron u kojem su ozlijeđena tri radnika na odlagalštu otpada Jakuševec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
11.01.2024.
u 21:48

Stjepan Kralj rekao je kako su mu se iz Holdinga javili samo prvi dan, a da nakon toga nitko više nije pitao za njega

Jedan od trojice koji su stradali u odronu na Jakuševcu, radnik Čistoće Stjepan Kralj, prisjetio se događaja u kojem je nastradao. Zbog svega, kako je naveo, ne može mirno spavati, a ne zna kada će se vratiti na posao. Naime, svjedočio je i trenutku u kojemu je njegov kolega izgubio ruku. 

"Kolega Josip jednostavno nestaje i nakon dvije, tri minute ga čujem preko ograde u tom mulju kako viče - kolega Kralj, ja sam ozlijeđen, nemam ruke. Pomoć, pomoć, pomoć!'', opisao je Kralj za Novu TV

"Dovezli smo ujutro biootpad na deponij Zrinjevca na Jakuševcu i prilikom istovara kamionom u jednom trenutku kolega Josip maše rukom. Ja otvorim vrata na kamionu da izađem da vidim što se događa i odjednom čujem samo veliki šum, pritisak u zraku neki vakum, i pogledam prema brdu. Već je brdo krenulo prema nama i veliki željezni kontejneri koji su bili puni biootpada njih je vrtjelo u zraku kao kutije od šibica, a to su teški kontejneri od 15 tona", rekao je Kralj te dodao kako ga je mulj zahvatio.

VIDEO Odron smeća na Jakuševcu: Jednome je radniku teško stradala ruka. Smrskan je i kamion Čistoće

Tada je vidio kolegu bez ruke: "Kad sam ga vidio ja sam se onesvijestio, pao sam dolje, opet sam se srušio od tog straha".

Kako je naveo, dok je ležao na ulici pored njega su prošla četiri automobila, no nitko nije stao pa je sam zvao Hitnu pomoć. Također, rekao je kako su mu se iz Holdinga javili samo prvi dan, a da nakon toga nitko više nije pitao za njega. Cijelo iskustvo kod njega je izazvalo strah.

"Na radno mjesto još da, ali što se tiče vožnje i istovara na Jakuševcu - dolje više neću moći nikada jer samo kad pomislim na Jakuševac i što se dogodilo jednostavno me strah i jeza hvataju, to je kao noćna mora, strava i užas", izjavio je.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
Poganec
22:24 12.01.2024.

Jadrane oprosti ti sanjas shvati vec jednom da su dosli iz sume postali nacelnici. To ti bilo 45g, toje i danas tako,Molim te oprosti mi iz tih razloga je stanovnistvo otisllo.LP,

DU
Deleted user
07:54 12.01.2024.

Onaj tko je imao ugovor za vođenje i ugradnju otpada taj je i odgovoran, isto kao i što je voditelj gradilišta odgovoran za sve radove na gradilištu, pa zato i postoji ta pozicija. Ovdje se nije radilo prema pravilima struke i to je činjenica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije