Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA OČUVANJE TVORNICE

Radničke straže i dalje u zaključanom MTČ-u

mtč
Vjeran Žganec Rogulja
27.09.2009.
u 14:36

Uz portira tu su cijelo vrijeme jedan ili dva radnika - kazao nam je danas Stanko Posavec, predstavnik 168 radnika MTČ-a koji su u petak na večer zauzeli tvornicu.

Radničke straže na svom su mjestu i paze da se iz tvornice ništa ne iznese. Otkako smo preuzeli tvornicu nije bilo nikakvih problema ili incidenata. Uz portira tu su cijelo vrijeme jedan ili dva radnika - kazao nam je danas Stanko Posavec, predstavnik 168 radnika MTČ-a koji su u petak na večer zauzeli tvornicu.

Sutra ujutro okupiti će se sve tri radničke smjene i odlučiti što dalje. Očekuju i sastanak s upravom, a ako se ne postigne dogovor, radnici će potpisati zahtjev za stečaj.

Najveći je dioničar u MTČ-u Branko Težak sa 22 posto, Miljenko Bregović ima 16, A. S. Kresta 15, fizičke osobe sa zbirnim računom 12 posto, a slijede investicijski fondovi i HFP koji drži malo manje od tri posto. Podsjetimo, radnici smatraju da bi bilo najbolje da MTČ preuzme država. MTČ je vlasnički povezan s MTČ Tvornicom rublja, čijih je 440 radnika već ranije odlučilo predati zahtjev za stečaj.

Osnovana je i tvrtka kćer MT Čakovec.

Ključne riječi

Komentara 2

AN
ankicascreiber
16:27 27.09.2009.

Bravo radnice MTČ-a, tako se brani svoj ponos, tako se brani Hrvatska. Zaposlena hrvatska je jedina ponosna hrvatska, bas me zanima gdje je sada HVIDRa i svi domoljubi, kada se trebaju braniti hrvatska. Vjerovatno sjede po kaficima, nerade nista ne znaju nista ni raditi, samo cekaju da im drzava salje mirovine od rasprodaje onih par firmi koje su jos komunisti napravili. Ovakvi strajkovi su dobri i za opoziciju da pokaze da moze nesto konkretno uraditi, ustanimo se gospode iz kafica i udobnih saborskih placa i napravimo nesto sto vrijedi,

PO
power123
17:02 27.09.2009.

Jedino ce prosvjedom dokazati kako im stanje u tvrtki ne stima,zato ce nadlezni reagirati i rijesiti ovaj problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije