Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radničke straže i dalje u zaključanom MTČ-u

Uz portira tu su cijelo vrijeme jedan ili dva radnika - kazao nam je danas Stanko Posavec, predstavnik 168 radnika MTČ-a koji su u petak na večer zauzeli tvornicu.
27. rujna 2009. u 14:36 2 komentara 23 prikaza
mtč
Foto: Vjeran Žganec Rogulja

Radničke straže na svom su mjestu i paze da se iz tvornice ništa ne iznese. Otkako smo preuzeli tvornicu nije bilo nikakvih problema ili incidenata. Uz portira tu su cijelo vrijeme jedan ili dva radnika - kazao nam je danas Stanko Posavec, predstavnik 168 radnika MTČ-a koji su u petak na večer zauzeli tvornicu.

Sutra ujutro okupiti će se sve tri radničke smjene i odlučiti što dalje. Očekuju i sastanak s upravom, a ako se ne postigne dogovor, radnici će potpisati zahtjev za stečaj.

Najveći je dioničar u MTČ-u Branko Težak sa 22 posto, Miljenko Bregović ima 16, A. S. Kresta 15, fizičke osobe sa zbirnim računom 12 posto, a slijede investicijski fondovi i HFP koji drži malo manje od tri posto. Podsjetimo, radnici smatraju da bi bilo najbolje da MTČ preuzme država. MTČ je vlasnički povezan s MTČ Tvornicom rublja, čijih je 440 radnika već ranije odlučilo predati zahtjev za stečaj.

Osnovana je i tvrtka kćer MT Čakovec.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • ankicascreiber:

    Bravo radnice MTČ-a, tako se brani svoj ponos, tako se brani Hrvatska. Zaposlena hrvatska je jedina ponosna hrvatska, bas me zanima gdje je sada HVIDRa i svi domoljubi, kada se trebaju braniti hrvatska. Vjerovatno sjede po kaficima, nerade nista ne ... prikaži još! znaju nista ni raditi, samo cekaju da im drzava salje mirovine od rasprodaje onih par firmi koje su jos komunisti napravili. Ovakvi strajkovi su dobri i za opoziciju da pokaze da moze nesto konkretno uraditi, ustanimo se gospode iz kafica i udobnih saborskih placa i napravimo nesto sto vrijedi,

  • power123:

    Jedino ce prosvjedom dokazati kako im stanje u tvrtki ne stima,zato ce nadlezni reagirati i rijesiti ovaj problem.