Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLAŽU VEĆE POREZE ZA NAJBOGATIJE
Povratak na članak

Radnička fronta nezadovoljna povećanjem minimalne plaće: To nije dostatno za dostojanstven život

U Hrvatskoj, kaže RF, problem ne predstavlja samo činjenica da ne postoji politička volja da se minimalna plaća digne na iznos koji je dostatan za dostojan život, nego činjenica da se uopće ne računa tzv. potrošačka košarica, odnosno minimalni troškovi života.

Komentari 7

KL
Keva lekarka, cale major KOS-a
10:45 30.10.2020.

Da čujemo kojeg se dijela saborske plaće odrekla drugarica Kata. Bilo bi korektno zadržati minimalnu plaću, a ostatka se odreći u korist radnika.

VL
ZV
zvezdomor
11:22 30.10.2020.

Neradnička fronta

VL
MI
mismokanibali
11:00 30.10.2020.

Neradnička fronta

VL
DU
Deleted user
11:58 30.10.2020.

Žalosno je da sada u ovakvoj situaciji sa koronom se traži povećanje minimalne plaće, a dok su najveće tvrtke kasnile dobavljačima plaćanjem računa, išlo se njima na ruku pa su se minimalne plaće dizale tek toliko radi nekog dojma, a obavezno prije dizanja ponekih režija. Istina, minimalna plaća je previše niska, mislim da sada nije pravi trenutak, ali je zato pravi trenutak tražiti uređenje u društvu barem što se tiče naplate računa, sudstvo i uređenje tih vražjih ovrha i sl. Ako netko sa minimalnom plaćom ne dobije opomenu za nešto što nije platio, ako se boji ući u sudski spor jer bi mogao radi sudskih troškova i imovinu izgubiti i možda i ostati dužan pa plaćati povrh gubitka imovine i tko zna koliko još godina, ako mu firma u kojoj radi ne može u roku naplatiti robu ili uslugu itd. Tako mogu i ja biti u Saboru i tražiti svašta od onih dolje, to je lako, ali kad bi trebala koristiti glavu za napredak cjelokupnog društva od onih gore pa time i minimalnu plaću, ne bih znala kako. Koja je razlika onda?

VL
BE
Beskucnik
11:09 30.10.2020.

Koliko god bio pravedan porez na najbogatije , toliko je njima odlazak u porezne oaze jednostavan a onda tek gubi drzava , ali zato postoji nesto sto ne moze pobjec , nekretnine , porez na drugu nekretninu , jahte i slicne stvari , a upravo drugovi iz komunizma imaju najvise nekretnina , zato je Hrvatska jedina zemlja koja nema porez na nekretnine , a daje poticaje fizickim osobama za gradnju bazena ? U iznosu 5000 € ??, razlog poboljsanje turisticke ponude , i to naravno dobiju opet djeca KPJ , po raznim strankama .

VL
PB
priska.bresci
17:00 30.10.2020.

Ova bi trebala početi štampati novce (nema pojma o ničemu samo bla bla

VL
IG
igorl
15:16 30.10.2020.

Dizanje placa se ne radi dekretom poput minimalne place vec poboljsavanjem uvjeta poslovanja. Uvodjenje vecih poreza je kontraproduktivno. Zalosno je sto drugarica to ne kuzi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.