Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE METODE

Radnička borba: Bojom ćemo zaliti i HDZ i SDP

hdz, karlovac, boja (1)
Zdravko Bičak/VLM
04.03.2011.
u 16:54

– Želimo poručiti i oporbi, na čelu s SDP-om, da ne predstavlja nikakvu alternativu, već su prikriveni HDZ-ov suradnik – izjavili su iz Radničke borbe.

– Ulaz u sjedište HDZ-a u Zagrebu crvenom bojom zalila je manja skupina ljudi, pripadnika organizacije Radnička borba. No, no ideja je da se ta praksa proširi cijelom zemljom. Idućih dana može se očekivati da će i sjedišta ostalih, kako vladajućih tako i oporbenih stranaka, biti zalivena. A crvena je boja izabrana, ne zbog neke simbolike, već zato što je najuočljivija. No ovakvim potezima Radničke borbe pridružit će se i neki drugi koji su nezadovoljni i HDZ-om i lažnom oporbom – otkrio je za Večernji list zagrebački student, inače osoba zadužena za odnose s javnošću organizacije Radnička borba (RB), čiji su članovi sinoć crvenom bojom zalili ulaze u sjedišta HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu. Prema riječima glasnogovornika RB-a (čije je ime i prezime poznato redakciji) taj čin zalijevanja predstavlja simboličku gestu u borbi za rušenje HDZ-ove Vlade.

– HDZ-ova ekonomsko-socijalna politika odgovorna je za katastrofalno ekonomsko stanje u zemlji. HDZ predstavlja aktualnu vlast i za najduljeg razdoblja provodio je neoliberalnu politiku na štetu svih onih koji su živjeli od svog rada, a sad su socijalno ugroženi. I zato se najprije zalijevalo sjedište HDZ-a. No mi želimo poručiti i  oporbi, na čelu sa SDP-om, da ne predstavlja nikakvu alternativu, već su prikriveni HDZ-ov suradnik – kazao je naš sugovornik. Dodaje da su članovi RB-a bili među zagrebačkim prosvjednicima u srijedu, a bit će i večeras, jer podržavaju izražavanje nezadovoljstva postojećom Vladom, ali ne podržavaju vodstvo Facebook-bunta.

– Ograđujemo se od trenutačnog vodstva prosvjeda, konkretno Ivana Pernara, jer stavovi koje on zastupa predstavljaju težnju za još većom slobodom kapitala na štetu radnika. Mi smatramo posve suprotno, da je temeljni prioritet ograničiti diktaturu kapitala i zaštiti radnička prava. Nama je najbitnija socijalna dimenzija i zaštita socijalno ugroženih i onih najsiromašnijih –  ističe glasnogovornik RB-a ne želeći otkriti koliko članova njihova organizacija ima.

Radnička borba neovisna je organizacija koja je osnovana u kolovozu 2007., a među osnivačima joj je i dio ljudi koji su prije bili članovi Socijalističke radničke partije (SRP), čiji je osnivač bio Stipe Šuvar.

A i članovi SRP-a podržavaju stavove i akcije RB-a.
– Podržavamo zalijevanje sjedišta HDZ-a, ali i SDP-a te svih parlamentarnih stranaka. To je jedan vid građanske neposlušnosti. Podržavamo i nedavno trganje i paljenje zastava HDZ-a i SDP-a. Te su stranke naš veliki problem i nesreća jer se zalažu za postojeći kapitalistički sustav. Podupiremo i aktualne prosvjede, no ne podupiremo Pernara koji je zbunjen i često kontradiktoran – kazao je član predsjedništva SRP-a i apsolvent riječkog Pravnog fakulteta Dalibor Vidović.

Ključne riječi

Komentara 72

DI
Dijaspora
19:19 04.03.2011.

Samo da ne zaboravite HRAST.

BK
B Kosa
18:19 04.03.2011.

Otkud sada nova partiska celija radnicka borba sta oni imaju sa radnicima oni neznaju nista ni raditi kada nikada nisu ni radili sve su drugi za njih radili oni znaju praviti stetu

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
20:38 04.03.2011.

Kao Branitelj,ja ću bacati boju,pušite mi onu stvar ovi i oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije