Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupovanje mira

Radnicima Zračne luke Zagreb nagrada od 70 milijuna kuna

zagreb
Zeljko Lukunic/PIXSELL
25.10.2013.
u 14:00

Sindikalni čelnik u ZLZ-u Ante Dujić kaže da radnici ne žele nikakvu nagradu, ali žele otpremnine jer bi to, kako tvrdi, bilo jedino zakonito

Uprava Zračne luke Zagreb, uz blagoslov resornog ministra Siniše Hajdaša Dončića, ponudila je radnicima te tvrtke, koju uskoro treba preuzeti na upravljanje francuski koncesionar ZAIC, nagradu za prelazak novom poslodavcu u ukupnom iznosu od 70 milijuna kuna. Za oko 1020 radnika ZLZ-a to bi značilo prosječan iznos nagrade od jedne i pol plaće bruto, no u Ministarstvu tvrde da radnici ne pristaju na njihovu ponudu. Prema njihovim tvrdnjama, radnici žele da im se za nagradu isplati prosječno jedna i pol plaća, ali u neto iznosu, a to bi, kažu u Ministarstvu, u konačnici značilo znatno veći ukupan iznos, oko 150 milijuna kuna. U Ministarstvu tvrde i da radnici ZLZ-a žele otpremnine, odnosno da im sadašnji poslodavac da otkaz, a onda ih novi poslodavac ZAIC zaposli. Za taj model u Ministarstvu tvrde da je nezakonit i stoga ne mogu pristati na njega.

No sindikalni čelnik u ZLZ-u Ante Dujić kaže da radnici ne žele nikakvu nagradu, ali žele otpremnine jer bi to, kako tvrdi, bilo jedino zakonito. Dujić ističe da zakon ne poznaje nikakve nagrade radnicima za prelazak u drugu tvrtku i da je to uprava izmislila kako bi se kupio mir u ZLZ-u. Dujić ističe da u koncesijskom ugovoru jasno piše da će koncesionar zaposliti, a ne preuzeti sadašnje radnike ZLZ-a.

– Mi ćemo svi biti tehnološki višak u našoj sadašnjoj tvrtki kad Francuzi preuzmu Pleso i stoga imamo pravo na otpremnine – kaže Dujić. Dodaje da njihov zahtjev ne bi premašio 70 milijuna kuna.

>> Na Plesu arheološka iskapanja, gradnja počinje početkom 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije