Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. maj

Radnicima se loše piše jer nema ugovorenih poslova

brodogradilište portal, 3. maj (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
13.05.2013.
u 15:51

Bulić je prozvao i Vladu rekavši da privatizacijom brodogradnje "skida" odgovornost sa sebe za tu granu industrije te da se stječe dojam da Hrvatska u EU u svim sektorima ulazi kao "potrčko" ne štiteći svoje interese

Radnicima 3. maja loše se piše jer riječko brodogradilište, osim teglenica i dvaju brodova koji se grade, nema ugovorenih poslova što znači da zaposlenost kapaciteta nije osigurana i da je sudbina radnika neizvjesna, po tko zna koji put podsjetili su u ponedjeljak u Rijeci čelnici Sindikata Istre i Kvarnera uza zahtjev Radničkom vijeću da sazove skup radnika i uprave kako bi uprava objasnila što je s privatizacijom koja bi trebala biti okončana prije ulaska Hrvatske u EU i što čeka radnike.

– Riječko brodogradilište iz kojeg su četiri tvrtke kćeri preuzete od države preuzima Uljanik, a i oni sam imaju problema s osiguravanjem novih poslova – kazao je predsjednik SIK-a Bruno Bulić dodajući da ni sindikat ni radnici nemaju informacija o programu restrukturiranja i predviđenom višku radnika, njihovoj zaštiti i zbrinjavanju. Bulić je prozvao i Vladu rekavši da privatizacijom brodogradnje "skida" odgovornost sa sebe za tu granu industrije te da se stječe dojam da Hrvatska u EU u svim sektorima ulazi kao "potrčko" ne štiteći svoje interese i ono što ima. Vladi i ministarstvima Bulić zamjera i nestručnost koja se, kazao je, vidi i po tome što nisu znali prepisati propise o viznom režimu što šteti hrvatskom turizmu na ruskom tržištu.

>>Metalci 3. maja: Osigurajte nam posao ili ćemo izaći na ulicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije