Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema otpuštanja

Radnicima Lipik glasa veće plaće i dodatak od 250 kuna

Lipik glas
09.07.2010.
u 13:47

Primanja staklara porast će 1,5 posto, a dodatak na plaću dobivat će od 1. srpnja. Lipička staklana je, nakon uspješno provedenog stečaja, u talijanskom vlasništvu i zapošljava 230 radnika

Otpuštanja u Lipik glasu za sada neće biti, a plaće su radnicima povećane.

Tri godine sigurni

Prema kolektivnom ugovoru koji su jučer potpisali glavni direktor tvrtke Danijel Zadjelović i sindikalni povjerenik Nikola Kosanović prava i obveze poslodavca i zaposlenika regulirani su na tri godine, a svake će se godine razmatrati poslovni rezultati i prilike na tržištu i nakon toga su moguće izmjene. U ovoj godini plaće radnika će rasti retroaktivno od 1. siječnja za 1,5 posto, a od 1. srpnja će svaki radnik dobiti dodatak na plaću od 250 kuna.

– S obzirom na to da je stanje u 2009. godini bilo dosta teško zbog čega smo, kako bismo spasili što više radnih mjesta, morali odustati od nekih prava radnika iz prethodnog kolektivnog ugovora, zadovoljni smo ovim što je danas potpisano. Ovaj ugovor pokazuje kako se poslovanje Lipik glasa stabiliziralo što nam daje nadu da ćemo u godinama koje slijede moći razgovarati i o daljnjem povećanju plaća i prava radnika – rekao je Ivan Tomac, predsjednik Sindikata energije, kemije i nemetala Hrvatske nakon potpisivanja ugovora.

Novi poslovi

Lipička staklana je, nakon uspješno provedena stečaja, u talijanskom vlasništvu i trenutačno zapošljava 230 radnika. Prošle godine stotinjak radnika, uglavnom onih s ugovorima na određeno vrijeme, zbog poteškoća u poslovanju ostalo je bez posla.
– Zaustavili smo pad narudžbi u odnosu na prošlu godinu i nitko od poslovnih partnera nije otkazao suradnju, a neki su već počeli ugovarati proizvodnju za iduću godinu – potvrdio je direktor Lipik glasa Danijel Zadjelović.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
papundek
14:29 09.07.2010.

kad vidim ime Ivan Tomac odmah mi se sere. Sjetim se samo kako je preveslao i prodao radnike KIO keramike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije