Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački Adriadiesel

Radnicima isplaćeno pola plaće za siječanj, sudbina tvrtke još upitna

štrajk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.04.2014.
u 13:13

Navodno su predstavnici ruskih partnera najavili dolazak na razgovor s Karlovačkom bankom

Radnici su na svojim radnim mjestima, no sudbina tvrtke i dalje je neizvjesna. Zaključak je to nakon posljednjih događanja vezanih uz karlovački Adriadiesel.

–Zasad kao jedinu pozitivnu stvar možemo reći kako je zaposlenicima isplaćeno pola plaće za siječanj. O drugim procesima vezanim uz budućnost Adriadieselala nažalost malo znamo – rekao je Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, te objasnio:

– Čuli smo priče kako više novca u tvrtku nije stiglo jer je gospodin Končar iz Jadranskih ulaganja u inozemstvu. Navodno je gradnja koja je dogovorena za Brodotrogir prolongirana za rujan, pa tako i njihova obaveza da uplate dio iznosa.

Navodno su i ruski partneri najavili dolazak i razgovor s čelnicima Karlovačke banke oko poslova za tamošnje tržište. Osim toga, postoji mogućnost da se neke stvari riješe i ako tvrtka uđe u proces predstečajne nagodbe.

No, sve to još je obavijeno velom tajne i nikakvih konkretnih podataka niti u sindikatu, niti među radnicima nema – rekao je Vuljanić.

Nakon što su dobili pola plaće za siječanj radnicima se formalno duguje plaća i pol. To je znatno bolja situacija nego na početku štrajka. Ipak, svi su svjesni kako je izlazak iz krize još dalek i mukotrpan posao.

Zato nitko nije spreman na preuranjene zaključke.

–Dobro je što je radnicima isplaćen dio potraživanja i što oni rade. Nadamo se da će se sve odvijati u pozitivnom smjeru. Ipak, naš predsjednik jasno je rekao da ukoliko se ne ispoštuju naši zahtjevi, štrajk nastavljamo – zaključio je Vuljanić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije