Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMUČNA INDUSTRIJA

Radnici u strahu da nikada neće dobiti 14 zaostalih plaća

pamučna1
Kristina Štedul Fabac/VLM
03.03.2010.
u 08:57

Tvornica preostalim radnicima duguje još 28 milijuna kuna, a prodana je za 16,8 milijuna kuna zagrebačkoj tvrtki Prave nekretnine, čiji je direktor unuk državne revizorice Šime Krasić.

Radnici dugoreške Pamučne industrije, koja je prodana zagrebačkoj tvrtki Prave nekretnine za 16,8 milijuna kuna, strahuju da neće dobiti svoje plaće i otpremnine.

– Telefon mi zvoni cijeli dan, radnici pitaju tko je kupio tvornicu, za koji iznos, pa iako se svi nadaju da je novi vlasnik ozbiljna osoba koja će poštivati uvjete natječaja i kupnje, dakle nastaviti proizvodnju i zaposliti ljude, boje se da nikada neće dobiti svoje otpremnine i plaće. Pamučna je kupljena za 16,8 milijuna, a tvornica radnicima duguje još 28 milijuna kuna, od čega je 15 milijuna u prvom redu za isplatu, i to za otpremnine i plaće – kazala je Višnja Pavlić, sindikalna povjerenica. Nitko ne želi komentirati činjenicu da je direktor Pravih nekretnina Luka Ivančić, unuk državne revizorice Šime Krasić. Radnici kažu da će o novom vlasniku suditi kada uplati novac i dođe u tvornicu, bio to Luka Ivančić ili Stjepan Pavić iz Glasteksa.

– U prošlih osam godina, od kada je u stečaju, iz Pamučne je otišlo 1000 radnika, dvije godine ne proizvodimo tekstil, a 34 radnika koja su u tvornici proizvode struju. Plaću nisu dobili za 14 mjeseci – rekla je Višnja Pavlić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije