Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoteli Maestral

Radnici: Tražimo da novi vlasnik pet godina ne daje otkaze

'dal-08.04..2010,dubrovnik hoteli maestral Photo: Zvonimir Pandza/pixell'
'Zvonimir Pandza/pixell'
09.04.2010.
u 06:55

Kupac Hotela Maestral trebat će podmiriti dugovanja od oko 100 milijuna kuna i pobrinuti se za 186 zaposlenika. HFP je objavio javni natječaj za prodaju toga poduzeća, po početnoj cijeni od 72,5 milijuna kuna.

Hoteli Maestral jedini su veći hotelijerski objekt u Dubrovniku koji još nije privatiziran, ali i to bi se ubrzo moglo promijeniti.

Naime, Hrvatski fond za privatizaciju objavio je da raspisuje javni natječaj za prodaju toga poduzeća, i to po početnoj cijeni od 72,5 milijuna kuna. Država na taj način pokušava prodati svojih 70,37 posto udjela u toj tvrtki, ali kako su već dva pokušaja prodaje Maestrala neuspješno završila, i ovaj treba uzeti s određenim odmakom.

Bez obzira na to što je postupak javnog natječaja tek pokrenut, radnici Hotela Maestral već su uputili zahtjev novim vlasnicima.

– Prije svega želimo da u privatizaciji dobijemo jamstva da u sljedećih pet godina neće biti otpuštanja, da novi vlasnik neće prodavati tvrtku te da se prezentiraju plan i jamstva ulaganja u Hotele Maestral. Isto tako, želimo da se privatizacija odvija "u paketu", odnosno da se svih pet hotela iz grupacije prodaje zajedno te da se dio dionica ostavi zaposlenicima – navodi se u dopisu koji su medijima uputili predstavnici radnika, a koje je podržao i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Inače, Hoteli Maestral u svojem vlasništvu imaju pet hotela s oko 900 ležajeva te više od 40.000 četvornih metara u uvali Lapad, gdje su hoteli i smješteni.

Uz novac za kupnju dionica HFP-a, novi vlasnik trebat će podmiriti i dugovanja od oko 100 milijuna kuna, ali i pobrinuti se za svih 186 zaposlenika. Hoće li ovaj pokušaj prodaje završiti bolje od prethodna dva, u kojima je bilo puno nepravilnosti, a bez obzira na to što se 2006. godine, kada je posljednji put pokušana prodaja Hotela Maestral, na natječaj javilo čak osam ponuđača, niti jedna potpuno nije zadovoljila HFP, koji je još uvijek većinski vlasnik toga dubrovačkog hotelskog poduzeća.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar sebastian
sebastian
13:16 09.04.2010.

ne vjerujem da ce to neko kupiti sa takvim uvjetima, jedino mozda neki Rusi koji peru novce, onda cijena ne igra ulogu !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije