Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lučki radnici štrajkaju, trajekti plove

Nećemo blokirati trajekte, ali nećemo ni dozvoliti da radnici trećih pravnih osoba krše naše pravo na štrajk – poručili su iz Sindikata.
16. listopada 2014. u 15:13 2 komentara 301 prikaza
Splitska luka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Promet iz splitske gradske luke prema srednjodalmatinskim otocima u četvrtak se odvijao po redu plovidbe, unatoč nastavljenom štrajku Sindikata lučkih radnika koji su obustavili rad na ukrcaju putnika i vozila u trajekte.

- Nećemo blokirati trajekte, ali nećemo ni dozvoliti da radnici trećih pravnih osoba krše naše pravo na štrajk – poručili su iz Sindikata. Privatna tvrtka Trajektna luka Split obavlja uslužnu djelatnost u Gradskoj luci Split s kojom je u sporu, zbog čega je i organiziran štrajk.

>> U splitskoj luci prekinuta još jedna blokada. Najavljene nove akcije 

>> Koncesionar ide u blokadu Trajektne luke Split

UMO Neuroscience
Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar NenadNikolicZagreb
    NenadNikolicZagreb:

    Privatna firma. Ima privatnog vlasnika. Potpisali vlasnici koncesiju pod određenim uvjetima. Sada vlasnici ne žele izaći iz koncesije već usred korištenja koncesije promijeniti uvjete koncesije koje su sami na natječaju potpisali. I nastaviti bez natječaja raditi pod povoljnijim uvjetima za ... prikaži još! vlasnike. A vlasnici koriste radnike jer su vidjeli da tako u Hrvatskoj može, zaustaviš javni promet, sprječavaš ljudima da trajektima idu svojoj kući jer ti je malo novaca. Što treba uraditi? Odmah prekinuti ugovor po koncesiji jer ugovarač ne ispunjava ugovor i što više maltretira putnike i vrijeđa one s kojima je ugovor potpisao. Raspisati javni natječaj i naći drugog ugovarača-koncesionara. I taj će trebati radnike, posla će biti. Ali radnike koji naguravaju putnike od kojih žive za interese privatnih vlasnika, e takve radnike baš nitko ne treba. Em su nasilni, am su se dali manipulirati od svog vlasnika.

  • Avatar uprknuce1
    uprknuce1:

    Nenad bi se iznenadio kad bi znao koliko je u krivu