Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas u Uljaniku

Radnici Strojogradnje Alatnice u štrajku i žele da ih prigrli Uljanik

tesu
Duško Marušić/Pixsell
23.03.2010.
u 17:47

Sada Alatnica štrajka protiv poslodavca, a potom bi trebala u štrajk protiv vlasnika, što je poprilično bizarna situacija jer su vlasnici sami radnici u štrajku.

Nakon Tvornice električnih strojeva TESU gdje su radnici štrajkali zbog neisplate plaća, a željeli su se vratiti pod okrilje Uljanika, radnici još jedne tvrtke vezane za pulsko brodogradilište spas vide u tome da ih Uljanik opet prigrli. Naime, tvrtka Alatnica Uljanik Strojogradnja danas je u štrajku, a štrajk nastavlja i sutra te sve dok se ne isplate plaće. Ondje su za 42 radnika zadnje plaće stigle u siječnju. Razlika je između TESU-a i Alatnice u vlasničkoj strukturi. Vlasnik je TESU-a Ministarstvo financija, a Alatnica je u suvlasništvu 42 radnika, objašnjava Đino Šverko iz Sindikata metalaca.

Sada Alatnica štrajka protiv poslodavca, a potom bi trebala u štrajk protiv vlasnika, što je prilično bizarna situacija jer su vlasnici sami štrajkaši. Alatnica proizvodi 75 posto za Uljanik, 20 posto za Brodosplit, a 5 posto za izvoz. Zato radnici očekuju pomoć od Uljanika, tim više što je tvrtka kao i TESU potekla iz Uljanika.

Društvo s ograničenom odgovornošću Alatnica Uljanik Strojogradnja osnovano je 2004. godine, a do tada je poslovalo u sklopu Uljanik Strojogradnje koja se bavi proizvodnjom sitnijih dijelova za brodske motore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije