Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici SMS-a drugi dan ispred pogona u Trilju

Radnici SMS-a: Što će biti s nama?

Radnici SMS-a
J, Blajić/VLM
10.11.2009.
u 19:17

Na kiši su stajali pred zaključanim vratima, a i dalje se nadaju oživljavanju proizvodnje.

Radnici SMS danas su po kiši drugi dan zaredom stajali pred upravnom zgradom i pogonima tvrtke u Trilju. Traže odgovor što će sutra biti s njima, ali su i ovaj put naišli na čvrsto zatvorena i zaključana vrata. Nitko iz upravnih službi nije došao u Trilj.

Nemaju sindikat

Ipak, netko im se javio iz pravne službe tvrtke i najavio da će u srijedu doći u Trilj i odgovarati na pitanja radnika.

Kako u SMS-u nije osnovan sindikat, a Zaposleničko vijeće raspalo se odlaskom 30 radnika proglašenih viškom kao i zbog onoga što se dogodilo u posljednje vrijeme, radnici nemaju svojih predstavnika ni ikakvih informacija o tomu što će dalje biti.

Radilo ih je 150

– Od 13. lipnja još 22 radnika bila su u programu zbrinjavanja viška. Rok za dalji postupak i ostvarivanje naših prava davno je prošao pa smo se spontano okupili ovdje. Radne knjižice su nam pod ključem i ne možemo do njih – rekao nam je Dejan Poljak, neformalni predvodnik skupine radnika, i dodao kako zasad još nisu odlučili hoće li potraživati svoja prava preko odvjetnika.

U SMS je radilo 150 radnika, od toga njih 70 u proizvodnji, a ostali u stručnim službama.

Poljak je kazao da su im spominjali i mogućnost oživljavanja proizvodnje, doduše, s manjim brojem zaposlenika, ali još ništa konkretno nije na vidiku.

Ne čekaju samo oni sa zebnjom što će se dogoditi sa SMS-om. I mnogi poljoprivrednici u cetinskome kraju uzdali su se u SMS, odnosno nadali su se da će postati njegovi kooperanti u proizvodnji voća i povrća.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
01:16 11.11.2009.

Radnici SMS-a: Što će biti s nama? koga je to briga ? Uostalom vaše menađere se ne provjerava uopče, Tipično Hrvtsko poslovanje. Ali u zatvor sa onima iz Koprivnice tamo ima puno love znači nešto nije u redu ....

SO
Somelier
09:23 11.11.2009.

\"Radnici SMS-a: Što će biti s nama?\" Za gazdu SMS-a dosad je brinuo predsjednik Mesić pa neka prošeču do Banskih dvora potražiti odgovor.

BR
Brezovica
21:13 10.11.2009.

Evo sad će mesić u mirovinu, pa će za dobar honorar preuzeti upravljanje tvrtkom. Po svijetu ima dobre veze (Kuba, Libija, Turkmenistan), moći će osigurati tržište. Kod nas ima također dobre veze, moće osigurati novac za pokretanje proizvodnje (samo telefonski poziv i milijuna kuna koliko hoćeš). Menadžer za poželjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije