Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedam godina zabrane

Radnici RIZ-odašiljača prvi prosvjedovali na Markovu trgu

riz odasiljaci, prosvjed (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/6
24.07.2012.
u 10:55

Njih 150 pred Vladu je došlo tražiti da im se omogući radničko dioničarstvo, no nitko iz Vlade zasad ih ne prima

Nakon sedam godina zabrane javnog okupljanja na Markovu trgu prvi su priliku za prosvjedovanje iskoristili radnici RIZ-odašiljača.

Njih 150 pred Vladu je došlo tražiti da im se omogući radničko dioničarstvo, no nitko iz Vlade zasad ih ne prima. Tijekom prosvjeda ministar Radimir Čačić išao je na sastanak u Vladu što je izazvalo burne reakcije prosvjednika, no on se nije ni osvrnuo na njih. Radnici tvrde da neće prodavati dionice za što ih vladajući optužuju.

– Istina je da smo nekad davno prodavali dionice što nam poznati dušebrižnici podmeću pod nos. Te iste dionice mi smo pošteno platili vlastitim novcem, a prodavane su u trenucima kada smo bili bez plaće šest mjeseci – kaže dopredsjednik radničkog vijeća Davor Franković.

U 11 sati na Trgovačkom sudu treba se donijeti odluka o imenovanju preostala dva člana Nadzornog odbora, koje imenuje Vlada kao većinski vlasnik te sazivanju skupštine. Radnici ne prihvaćaju prijedlog Vlade te ne žele nove članove NO-a primiti u tvrtku nego inzistiraju na radničkom dioničarstvu.

Komentara 18

OB
-obrisani-
11:27 24.07.2012.

posljedica 20 godina adezenjarske strahovlade i uništavanja svega hrvatskog

HE
hellbani
11:48 24.07.2012.

idemo dalje. , vas hdz+sdp ;)

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:20 24.07.2012.

Hm Tužno i bez veze. Nitko ne treba više crno bijele televizore, a bojim se da nešto drugo mogu proizvesti. A i pravom se žele obratiti. Pa Čačić od problema i bahatosti, više ne zna koja mu je lijeva, aa koja desna ruka, a i vozi samo u rikverc, sad kad su ga oprali mađari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije