Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stala proizvodnja

Radnici pivovare u štrajku: Direktor Komak maltretira ljude!

pivovara osijek (1)
Krunoslav Petrić/Pixsell
21.02.2011.
u 12:19

Direktor Ivan Komak ne želi potpisati taj kolektivni ugovor kojim se štite statusna i imovinska prava radnika. On maltretira ljude, želi otpustiti dugogodišnje radnike - rekao je Željko Anić, predsjednik SNOP-a.

OSIJEK - Proizvodnja je drugi put u samo godinu dana stala u osječkoj Pivovari. U štrajk je krenulo oko 70 radnika, članova Nezavisnog sindikata SNOP-a, nezadovoljnih kolektivnim pregovorima. Iako se plaća redovito isplaćuje, radnicima je trn u oku katalog radnih mjesta.

– Direktor Ivan Komak ne želi potpisati kolektivni ugovor kojim se štite statusna i imovinska prava radnika. On maltretira ljude, želi otpustiti dugogodišnje radnike. U ove tri godine, koliko je na čelu, Pivovara se astronomski zadužuje, rasprodaje se imovina, a prodaja je iz godine u godinu sve manja, dok se javno prezentira lažna slika o sve boljem poslovanju – rekao je Željko Anić, predsjednik SNOP-a.

Osječkim pivarima podršku je došao dati i predsjednik Sindikata HUS-a Ozren Matijašević te braniteljska akcija. Istodobno direktor Pivovare Ivan Komak najavljuje da će podići tužbu zbog nezakonita štrajka.

– Dobili su sve, imaju kolektivni ugovor, redovite plaće. Silom žele opstruirati rad ove tvrtke. Ne pada mi na pamet platiti ljude koji su u štrajku – poručio je Komak.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:44 21.02.2011.

KLADIONIČARSKI BLOG - zorthblog.bloger.hr - NAVRATITE PAROVI FREE!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije