Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključ u bravi

Radnici: Niti jedan od kolega koji su u HDZ-u nije ostao na cesti

toplana3
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/3
18.09.2012.
u 11:29

– Radim ovdje gotovo 39 godina i sada sam došla pred zaključana vrata svog radnog mjesta – kazala je knjigovotkinja Mara Radović

– Ovo je iznimno kurvinski, pokvareno, prljavo – komentira Darko Špoljarić koji 14 i pol godina radi kao zaštitar u Toplani najnoviju situaciju u toj tvrtki. Čelnici dviju toplana odlučili su zatvoriti blagajnu posrnule tvrtke, a 17 onih koji nisu dobili ugovore s novom smjestiti u dvije sobe.

Građani koji su jučer htjeli platiti račune za grijanje kod isporučitelja naišli su na zatvorena vrata: preko vikenda je promijenjena brava, a radnici nisu dobili ključeve.

 Najbolji je i bez posla

 – U Toplani radim skoro 39 godina, a sada sam došla pred zaključana vrata radnog mjesta – kaže knjigovotkinja Mara Radović.

 Poslovna tajnica Marijana Ćuk dodaje da je vršitelj dužnosti direktora Toplane Josip Sladić, koji je ujedno zaposlen i kao tehnički rukovoditelj Gradske toplane, najavio ovakav razvoj događaja.

 – Poručio nam je da će promijeniti bravu i da će ključ imati on i drugi direktor Gradske toplane Inoslav Latković – kaže M. Ćuk.

 Radnici Toplane koji nisu dobili ugovor s novom tvrtkom već pet i pol mjeseci čekaju plaću. Dolaze na posao jer nisu dobili otkaz kao tehnološki višak, ali na poslu rade jako malo ili baš ništa.

 – Nije bilo natječaja za prijam u radni odnos u Gradskoj toplani. Svi članovi HDZ-a u našoj tvrtki dobili su nove ugovore, a nitko od nas preostalih nije član nijedne stranke – kaže Špoljarić i napominje da je branitelj i ratni vojni invalid.

 Stjepan Ćosić 34 godine radi u Toplani kao monter instalacija centralnog grijanja i strojar.

 – U tome sam bolji od onih koji su u drugoj tvrtki – kaže Ćosić.

 U najmu su

 Sladić i Latković odgovaraju da je Gradska toplana unajmila prostore od Toplane, uključivo i prostor u kojem se do sada nalazila blagajna pa je odlučila iskoristiti taj najam.

 – Radnici Toplane mogu biti u druge dvije prostorije, koje nisu iznajmljene. Nudili smo i ovim radnicima nove ugovore i premještaje u druge gradske tvrtke na poslovima zaštitara, čistačica, ali su odbili – kaže Latković.

Dodaje da su, koliko mu je poznato, dvojica radnika preostalih u staroj tvrtki članovi HDZ-a. Namjera je uprave da se preuredi prostor gdje je dosad bila blagajna i da posluži za rad sa strankama. Dodaje i to da je Toplanina blagajna u Inkasatoru naprasno zatvorena i da je oprema odnesena, a preostali radnici to niječu. Latković objašnjava da njegova tvrtka još nije uplatila najamninu za pokretnine Toplane koje koristi jer se čeka stečajni upravitelj.

– I to upravo radi preostalih radnika u Toplani – tvrdi Latković.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:17 18.09.2012.

A koji je to stečajni upravitelj odlučio pogone dati u najam?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:17 19.09.2012.

Zanimljivo i da je lokalni kaportal.hr dobio donaciju od distributera razdjelnika brunata futura, kako se više ne bi loše pisalo o toj firmi i njihovim proizvodima, koje sada Ćaćić nastoji uvaliti svim građanima. Svaku kritiku razdjelnicima kaportalovci već dva dana brišu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije