Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Radnici KIO Keramike razboljeli se zbog prosvjedovanja

strajk
Foto: M.Šantoši/Pixsell
1/3
27.11.2011.
u 10:13

Ne odustajemo, ali prosvjed nastavljamo 'gandijevskim' metodama, kaže tajnik Marijan Vučinić

ORAHOVICA  - Zbog niskih temperatura više od 10 prosvjednika zatražilo je pomoć liječnika. Razboljeli su se, ali kažu kako neće odustati od prosvjeda i zahtjeva za isplatu svojih pošteno zarađenih plaća i otpremnina.

- Prosvjed nastavljamo 'gandijevskim' metodama, jer radnicima, koji su ostali bez posla i bez svog novca, moramo pokušati zaštititi barem zdravlje, kaže Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike Orahovica. 

Ni nakon 30 dana mirnog prosvjeda, odlaska u Zagreb, razgovora s predstavnicima vjerovnika, države i sindikata, ništa se nije postiglo kako bi radnici dobili svoj novac.  Ništa se nije postiglo ni štrajkom glađu u kojemu su sudjelovali Ivanka Vučinić, Ljubica Barukčić i Zdravko Jurlina. Štrajk glađu, po savjetu liječnika, radnici su morali prekinuti kako gladovanjem ne bi ugrozili vlastiti život.

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor, boraveći u ovom dijelu Slavonije u okviru izborne kampanje HDZ-a, izbjegla susret s prosvjednicima jedina nada su im najveći vjerovnici KIO Keramike u stečaju koji su proošlog tjedna najavili mogućnost da se iz imovine stečajnog dužnika radnicima isplati oko 8 milijuna kuna potraživanja.

Neslužbeno doznajemo da će se u ponedjeljak održati sastanak predstavnika prosvjednika i vjerovnika sa stečajnim upraviteljem Fanjom Otročakom na kojem bi se još jednom raspravilo o što bržoj mogućnosti isplate dijela potraživanja radnicima koji mjesecima žive na granici socijalne izdržljivosti.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
11:33 27.11.2011.

Znakovito je kako ovih iz KIO-Orahovica i nema na HTV-u kao ...recimo Kamenskog..i onih iz Đakova.Valjda nije zgodno radi SDP-ovih savjetnika,koji su \"zarađivali\" po 30 tisuća kuna u toj tvrtki, za svoje \"intelektualne\"usluge (sada vidimo koliko pametne) i druga krivokletnika i Haškog svjedoka Mesića.

MR
mravac8
12:14 27.11.2011.

Osim toga, ova balkanska vukoh.bina ne razumije gadnijevske metode. Ovdje se razumije samo sila.

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
10:53 27.11.2011.

Dok ljudi štrajkaju i gladuju, Meske se debeli u toplome u svojoj palači od 2mil kuna, nema druge radnicima nego jedan \'muving\' do Meskea, vrati pare bradonjo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije