Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usijano stanje

Radnici Jadrankamena odbijaju potpisati otkaze

jadrankamen,policija (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
11.06.2012.
u 14:59

Nezavisni sindikat Jadrankamena provodi građanski neposluh. Ne priznaju novu stečajnu upraviteljicu Anči Bašić ni njezine odluke

Radnici Jadrankamena počeli su od petka na kućne adrese dobivati otkaze, međutim većina ih ne želi i neće potpisati!

– Izražavamo građanski neposluh zbog svega što se događa u Jadrankamenu. Građanski neposluh uključuje i nepriznavanje stečajne upraviteljice Anči Bašić i njezinih odluka. Protiv Anči Bašić podnijeli smo kaznenu prijavu zbog nečinjenja. Dobila je zadatak da u Pučišćima uspostavi proizvodnju i zaustavi kriminalne radnje, međutim ništa od toga ona nije učinila – kazao je za Večernji list ogorčeno Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena.

Naglašava kako sindikalisti i većina radnika ne priznaje novu stečajnu upraviteljicu (naslijedila je Ivu Bučana koji je mjesec dana od imenovanja za stečajnog upravitelja podnio ostavku na to mjesto), ali ni odbor vjerovnika. Prema Drpićevim riječima, Anči Bašić u odbor vjerovnika Jadrankamena imenovala je osobe koje su najviše odgovorne za teško stanje u tvrtki. Prigovaraju poglavito zbog imenovanja Marina Kaštelana, načelnika Općine Pučišća, i Vedrana Jerčića kojeg su radnici tužili da je oštetio tvornicu.

Sindikalni čelnik tvrdi da su priče o stečaju s preustrojem samo "bajke za malu djecu", jer nijedan dosadašnji takav stečaj u Hrvatskoj nije uspio. Članovi Nezavisnog sindikata žele da se vjerovnici dogovore i da se pod hitno uvede krizni menadžment.

– Ne odustajemo i nipošto nećemo odustati od naših ciljeva: tražimo da već sutra počne proizvodnja sa svih 299 radnika, da se u roku od godinu dana broj zaposlenih poveća na 400 i da se ukupan prihod sa sadašnjih 50-ak milijuna kuna poveća na oko milijardu kuna što je vrlo moguće – ističe Tonči Drpić.

Iz sindikata još dodaju: "Borit ćemo se za svako radno mjesto i za svaki komadić našeg kamena!"

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
21:37 11.06.2012.

a da drpić s ostakom radnika, bivših, uzme kredit i založi svoju kuću, pa nek pokrene jadrankamen? ono, bude uskoro prodaja po dijelovima, kako se to i radi u stečaju, pa nek on, koji tako vjeruje u poduzeće u kojem je tolke godine krao, zadnje je i auto uzeto, pa nek uspije! bezveze, firma je propala, radnici su nekad imali dionice i te su prodali orešaru.. pa što su sad naumili, kao, dosta im je, više se neće igrati?! zar je tako teško tom kamenom mozgu shvatiti da nema više jadrankamena? da je firma propala. dijelom i radi njih. koncesiju se ne može prenijeti na neku novu firmu, ona je mora sama ishoditi nanovo. a to znači imati neki kapital. propalo je jako puno poduzeća diljem hravtske, al nigdje se kao u dalmaciji nije tolko tražilo da država uzme poduzeće... ako je drpić tako sposoban, ne samo za drpiti nešto, pa nek osnuje poduzeće,i bavi se tim poslom!

VI
Vito
06:57 12.06.2012.

Radnici Jadrankamena odbijaju potpisati otkaze Pozorno pogledajte sliku uz ovaj članak... Što vidite?

VI
Vito
07:01 12.06.2012.

Radnici Jadrankamena odbijaju potpisati otkaze Baš me zanima zašto ne zatvore vlasnika, ane tvorincu, kamenolom? Samo se prošećite po zagrebu i svratite do trga (ž) fašizma... nasuprot partijskoj zgradi prolae pljakaške organizacije nalazi se Meštrovićev paviljon izgrađen bračkim kamenom... Propadaopada jednakom brzinom kao i znase partijski ogranak... Samo na tom poslu, održavanje i zamjena kamena paviljina i okolnog prostora ima posla za nekoliko godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije