Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vlasnici

Radnici izgubili vlasništvo, sačuvali 511 radnih mjesta

pp orahovica
Dragutin Šantoši/VLM
29.07.2010.
u 14:27

U polugodišnjem poslovanju gubici su narasli na 45 milijuna kuna i ugrozili opstanak poduzeća.

ORAHOVICA - Jednoglasnim odlukama dioničara tvrtke Poljoprivredno poduzeće Orahovica danas su u podne, na izvanrednoj Skupštini društva, prihvaćeni su izvještaji o polugodišnjem poslovanju, smanjenju i povećanju temeljnog kapitala i dokapitalizaciji. U novi Nadzorni odbor izabrani su Zdenko Tajz, Ivan Malić, Marko Rašić i Sanda Vujkov Mustedanagić, a novi direktor tvrtke je Darko Dukarić.

– O težini krize govori podatak da smo u prošloj godini u šest mjeseci imali šest milijuna, a ove godine oko 45 milijuna kuna gubitaka na koje je najviše utjecao pad cijena: vina, brašna, svinja, junadi, ribe… Zbog elementarnih nepogoda smanjeni su prinosi na kulturama. Budući da nismo mogli dobiti kredit, došli smo u blokadu, nismo mogli servisirati obveze prema vjerovnicima, pa smo spas poduzeća potražili uz pomoć strateškog partnera M-San grupe koja je tvrtku dokapitalizirala sa 75 milijuna kuna – izjavio je sada već bivši direktor Dušan Alebić.

Iako je dokapitalizacijom tvrtke 270 radnika malih dioničara izgubilo većinski paket PP Orahovice, u kojoj sada 82 posto dionica ima tvrtka M-San Ulaganja, sačuvano je svih 511 radnih mjesta.

– Radnici su sada naši partneri u poslu, tvrtku ćemo dalje razvijati, preuzeta su sva stečena prava radnika i ništa se bez sindikata neće rješavati – rekao je novi direktor Darko Dukarić.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
downunder
15:28 29.07.2010.

Stvarno je zanimljivo kako sve propada u Orahovici otkad dikobraz nije presjednik. Valjda samo to onima iz USKOKa nije sumnjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije